Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8487
Назва: Аналіз технології виробництва свинини в ТОВ «Еліта» та її переробки в ПП «Маршалок» Київської області
Інші назви: Analysis of pork production technology at LLC «Elita» and its processing at РЕ «Marshalok», Kyiv region
Автори: Сіманайть, Кароліна Вікторівна
Simanait, Karolina
Ключові слова: свиноматки;фізіологічний стан;комбікорм;премікс;продуктивність;sows;physiological state;compound feed;premix;productivity
Дата публікації: 2022
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Сіманайть К. В. Аналіз технології виробництва свинини в ТОВ «Еліта» та її переробки в ПП «Маршалок» Київської області: кваліфікаційна робота магістра: (204 – технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет.Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник О. А. Кузьменко, доцент .- Біла Церква, 2022 .- 44 с.
Короткий огляд (реферат): Для успішного введення галузі свинарства важливою умовою є нарощування поголів’я свиней з метою подальшого виробництва високоякісної свинини. Наряду з іншими заходами, необхідно забезпечити тварин якісними кормами в потрібних співвідношеннях, які дадуть змогу повністю забезпечити потребу в поживних речовинах. У роботі досліджено господарську-економічну діяльність ТОВ «Еліта» та проведено оцінку умов утримання, годівлі та виробництва свинини залежно від рівня продуктивності і фізіологічного стану свиноматок. Існуюча технологія отримання свинини у господарстві забезпечує отримання свинини високої якості, здатної конкурувати на ринку. Разом з тим, здобувачем вивчено ефективність використання сучасної кормової станції у годівлі свиноматок. Головна увага приділяється рівню і повноцінності годівлі тварин. Дослідженнями з удосконалення технології вирощування свиноматок доведено, що покращення комбікорму мінеральним преміксом дозволить збільшити продуктивність та відтворні здібності свиноматок. У 2021 році було реалізовано 2036 голів племінного молодняку живою 95 кг. Рівень рентабельності становив 32,5 %, а за плановими показниками сподіваємося на 36,3 %. Результати досліджень були представлені на студентських конференціях: «Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології» (18 листопада 2021 року) та «Молодь – аграрній науці і виробництву. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології» (19 травня 2022 року). За матеріалами роботи зроблені виважені висновки та надані пропозиції господарству.
Опис: For the successful introduction of the pig farming industry, an important condition is the increase of the pig population in order to further produce high-quality pork. Along with other measures, it is necessary to provide animals with high-quality feed in the right proportions, which will allow to fully meet the need for nutrients. The paper examines the economic activity of "Elita" LLC and evaluates the conditions of keeping, feeding and pork production depending on the level of productivity and the physiological state of sows. The existing technology for obtaining pork in the farm ensures the obtaining of high-quality pork that is able to compete on the market. At the same time, the breeder studied the efficiency of using a modern feed station in feeding sows. The main attention is paid to the level and completeness of animal feeding. Research on improving the technology of raising sows has proven that the improvement of compound feed with a mineral premix will increase the productivity and reproductive abilities of sows. In 2021, 2,036 heads of breeding young animals weighing 95 kg were sold. The level of profitability was 32.5%, and according to the planned indicators, we hope for 36.3%. The results of the research were presented at student conferences: "Latest technologies for the production and processing of livestock products, food technologies" (November 18, 2021) and "Youth - agricultural science and production. The latest technologies for the production and processing of livestock products, food technologies" (May 19, 2022). Based on the materials of the work, well-considered conclusions were made and proposals were given to the economy.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8487
УДК: 637.4.033:637.5
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Analiz_Simanait.pdf1,76 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.