Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8352
Title: | Насіннєва продуктивність сортів пшениці озимої м’якої за різних прийомів агротехніки. |
Other Titles: | Seed productivity of winter soft wheat varieties under different methods of agricultural technology. |
Authors: | Панченко, Тарас Валентинович Лозінський, Микола Владиславович Лозінська, Тетяна Павлівна Panchenko, Taras Lozinskiy, Mykola Lozinska, Tetiana |
Keywords: | пшениця озима;сорт;насіння;агротехніка;varieties;winter wheat;seed;agricultural machinery |
Issue Date: | Nov-2022 |
Publisher: | Умань |
Citation: | Панченко Т. В., Лозінський М. В., Лозінська Т. П. Насіннєва продуктивність сортів пшениці озимої м’якої за різних прийомів агротехніки. Генетика і селекція в сучасному агрокомплексі // Матеріали VII всеукраїнської науково-практичної конференції. - Умань, 2022. - С. 114-116. |
Abstract: | Показано, що при вирощуванні на насіння сортів пшениці озимої м’якої Золотоколоса та Лютесценс 89ПЛ в зоні проведення дослідів доцільно проводити сівбу у третій декаді вересня з нормою висіву 5 млн. схожих зерен на гектар з внесенням повного мінерального добрива N30+90Р90К90. За виконання даних умов ми отримуємо високу урожайність насіння з хорошими показниками якості. |
Description: | It has been shown that when growing the winter soft wheat varieties Zolotokolos and Lutescens 89PL in the experiment area, it is advisable to sow in the third decade of September with a sowing rate of 5 million similar grains per hectare with the application of complete mineral fertilizer N30+90Р90К90. If these conditions are met, we get a high yield of seeds with good quality indicators. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8352 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Nasinnyeva produktyvnistʹ (1).pdf | 588,96 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.