Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8292
Title: Холодноводне рибництво: конспект лекцій для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 207 “Водні біоресурси та аквакультура”
Other Titles: Cold-water fishery: synopsis of lectures for students of the first (bachelor) level of higher education, specialty 207 "Aquatic bioresources and aquaculture"
Authors: Гриневич, Наталія Євгеніївна
Grynevych, Nataliia
Жарчинська, Валерія Сергіївна
Zharchynska, Valeriia
Слюсаренко, Алла Олександрівна
Sliusarenko, Alla
Хом’як, Олександр Андрійович
Khomiak, Oleksandr
Присяжнюк, Наталія Михайлівна
Prysiazhniuk, Nataliia
Трофимчук, Алла Михайлівна
Trofymchuk, Alla
Keywords: форель;басейни;аквакультура;температурний режим;спеціальність 207 Водні біоресурси та аквакультура;trout;swimming pools;aquaculture;temperature regime;specialty 207 Aquatic bioresources and aquaculture
Issue Date: 2022
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Холодноводне рибництво: конспект лекцій для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 207 “Водні біоресурси та аквакультура” / Н.Є. Гриневич, В.С. Жарчинська, А.О. Слюсаренко та ін. – Біла Церква, 2022. – 54 с.
Abstract: Холодноводне рибництво слід віднести до індустріальних форм рибництва з високою інтенсивністю виробництва. Разом з тим, розведення форелі – складний технологічний процес, який вимагає постійного удосконалення. У світовій аквакультурі форелівництво розвивається високими темпами і має вагому перспективу. Значна увага до форелівництва у світі зумовлюється гастрономічними якостями м’яса форелі, як екологічно чистим продуктом. Відтворення та вирощування форелі проводиться тільки у чистій холодній, насиченій киснем, воді. Ефективність роботи форелевих господарств залежить, в основному, від того, наскільки в них забезпечені екологічні умови її існування.
Description: Cold-water fish farming should be classified as an industrial form of fish farming with high production intensity. At the same time, trout breeding is a complex technological process that requires constant improvement. In world aquaculture, trout farming is developing at a high pace and has a strong perspective. Considerable attention to trout farming in the world is due to the gastronomic qualities of trout meat, as an environmentally friendly product. Reproduction and breeding of trout is carried out only in clean, cold, oxygen-rich water. The efficiency of the work of trout farms depends mainly on the extent to which they provide the ecological conditions for its existence.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8292
metadata.dc.identifier.udc: 639.3/.6(076)
Appears in Collections:Навчальні видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kholodnovodne_lektsii.pdf958,15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.