Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7392
Назва: Effects of diets with different levels of fennel (Foeniculum vulgare) seed powder on DLK1 gene expression in brain, adipose tissue, femur muscle and rumen of Kermani lambs
Інші назви: Вплив дієт з різними рівнями порошку насіння фенхелю (Foeniculum vulgare) на експресію гена DLK1 в мозку, жировій тканині, м’язах стегнової кістки та рубці ягнят Кермані
Автори: Seyed, Hojat Masoudzadeha
Mohammadabadi, Mohammadreza
Khezria, Amin
Stavetska, Ruslana
Ставецька, Руслана Володимирівна
Oleshko, Valentyna
Олешко, Валентина Петрівна
Babenko, Olena
Бабенко, Олена Іванівна
Yemets, Zoya
Ємець, Зоя Василівна
Kalashnik, Oleksandr
Калашник, Олександр Миколайович
Ключові слова: DLK1 gene;Body weight;Muscle mass;Real-Time PCR;Ген DLK1;маса тіла;м’язова маса;ПЛР у реальному часі
Дата публікації: жов-2020
Бібліографічний опис: Effects of diets with different levels of fennel (Foeniculum vulgare) seed powder on DLK1 gene expression in brain, adipose tissue, femur muscle and rumen of Kermani lambs / S.H. Masoudzadeha, M. Mohammadabadi, A. Khezria and al. // Small Ruminant Research .- 2020 .- № 193. doi.org/10.1016
Короткий огляд (реферат): DLK1 (protein delta homolog 1) plays an important role in production of adipocytes, muscle development, wound healing, pancreas, liver and lung cells development and also in the development of meat quality, digestion and growth performance. Therefore, the goal of this research was to investigate the effects of different levels of fennel seed power in the diet on growth performance and on DLK1 gene expression in brain, adipose, femur (leg) muscle and rumen muscle tissues of Kermani lambs. Dietary treatments including different levels of fennel seed powder (0, 1 and 2 % of diet DM) were fed to 3 groups of lambs (each group contained 10 animals) for three months. Some physiological parameters relating to muscle and adipose development were measured. Tissues including brain, adipose tissue, femur (leg) muscle and rumen muscle were collected for expression analysis of the DLK1 gene. In this study, increasing the level of fennel seed powder in diets of lambs, increased the amount of DLK1 gene expression in the femur muscle and rumen tissues. Feeding 2 % fennel in comparison to the control diet (0 %) resulted in a significant difference in the amount of DLK1 gene expression in the femur (leg) muscle and in the rumen muscle (P < 0.05). Maximum gene expression rate was observed in all studied tissues of lambs fed diets with 2 % fennel in comparison to 0%.
Опис: DLK1 (білок дельта гомолог 1) відіграє важливу роль у виробництві адипоцитів, розвитку м’язів, загоєнні ран, розвитку клітин підшлункової залози, печінки та легенів, а також у розвитку якості м’яса, травлення та росту. Таким чином, метою цього дослідження було дослідити вплив різних рівнів потужності насіння фенхелю в раціоні на продуктивність росту та експресію гена DLK1 в мозку, жировій тканині, м’язах стегнової кістки (ноги) і м’язових тканинах рубця ягнят Кермані. Дієтичне лікування, яке включало різні рівні порошку насіння фенхелю (0, 1 і 2 % харчового DM), згодовували 3 групам ягнят (кожна група містила 10 тварин) протягом трьох місяців. Були виміряні деякі фізіологічні параметри, пов'язані з розвитком м'язів і жирової тканини. Для аналізу експресії гена DLK1 були зібрані тканини, включаючи мозок, жирову тканину, м’яз стегнової кістки (ноги) і м’яз рубця. У цьому дослідженні збільшення рівня порошку насіння фенхелю в раціоні ягнят збільшило кількість експресії гена DLK1 в м’язах стегнової кістки та тканинах рубця. Годування 2 % фенхелем у порівнянні з контрольною дієтою (0 %) призвело до значної різниці в кількості експресії гена DLK1 у м’язах стегнової кістки (ноги) та м’язах рубця (P<0,05). Максимальна швидкість експресії генів спостерігалась у всіх досліджуваних тканинах ягнят, яких годували в раціоні 2 % фенхелю порівняно з 0 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7392
ISSN: 0921-4488
УДК: 636.39.082.1
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Effects_of_diets.pdf609,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.