Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/731
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРухляда, В.В.-
dc.contributor.authorРухляда, В.В.-
dc.contributor.authorRukhliada, V.-
dc.contributor.authorГоловаха, Володимир Іванович-
dc.contributor.authorГоловаха, Владимир Иванович-
dc.contributor.authorHolovakha, Volodymyr-
dc.contributor.authorАндрійчук, Андрій Віталійович-
dc.contributor.authorАндрийчук, Андрей Витальевич-
dc.contributor.authorAndriychuk, Andriy-
dc.contributor.authorПіддубняк, Оксана Володимирівна-
dc.contributor.authorПиддубняк, Оксана Владимировна-
dc.contributor.authorPiddubnyak, Oksana-
dc.contributor.authorРозпутня, О.А.-
dc.contributor.authorРаспутняя, О.А.-
dc.contributor.authorRozputnia, O.-
dc.contributor.authorПріщенко, О.В.-
dc.contributor.authorПрищенко, А.В.-
dc.contributor.authorPrishenko, O.-
dc.contributor.authorСлюсаренко, Сергій Володимирович-
dc.contributor.authorСлюсаренко, Сергей Владимирович-
dc.contributor.authorSliusarenko, Sergii-
dc.contributor.authorДаценко, О.П.-
dc.contributor.authorДаценко, О.П.-
dc.contributor.authorDatsenko, O.-
dc.date.accessioned2018-05-02T11:40:36Z-
dc.date.available2018-05-02T11:40:36Z-
dc.date.issued2011-12-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/731-
dc.descriptionВплив фузаріотоксинів на гематологічний статус корів зі зниженим вмістом жиру в молоці / В.В. Рухляда, В.І. Головаха, А.В. Андрійчук та ін. // Вет. медицина України. - 2011. - № 12. - С. 31-33uk_UA
dc.description.abstractВ результаті проведених досліджень встановлено, що причиною зниження жирності молока в господарстві було поїдання тваринами кормів, контамінованих чотирма фузаріотоксінамі в субтоксических концентраціях. При цьому зерно пшениці та ячменю було інтенсивно уражено грибом Fusarium moniliforte var. majus, виявлена його здатність продукувати Т-2 токсин, зеараленон, ДОН і фумонізинів В1, тобто ті ж фузаріотоксіни, які були ідентифіковані в зерні. В результате проведенных исследований установлено, что причиной снижения жирности молока в хозяйстве было поедание животными кормов, контаминированных четырьмя фузариотоксинами в субтоксических концентрациях. При этом зерно пшеницы и ячменя было интенсивно поражено грибом Fusarium moniliforte var. majus, выявлена его способность продуцировать Т-2 токсин, зеараленон, ДОН и фумонизин В1, то есть те же фузариотоксины, которые были идентифицированы в зерне. As a result of the research, it was found that the reason for the decrease in fat content of milk in the household was eating animal feeds contaminated by four fusariodoxins in subtoxic concentrations. At the same time, grain of wheat and barley was severely affected by the fungus Fusarium moniliforte var. majus, its ability to produce T-2 toxin, zearalenone, DON and fumonisins B1 was detected, that is, the same fusariodoxins that were identified in the grains.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectжирність молокаuk_UA
dc.subjectжирность молокаuk_UA
dc.subjectfat content of milkuk_UA
dc.subjectраціони годівліuk_UA
dc.subjectрационы кормленияuk_UA
dc.subjectfeeding rationsuk_UA
dc.subjectТ-2 токсинuk_UA
dc.subjectT-2 toxinuk_UA
dc.subjectFusarium moniliforte var. majusuk_UA
dc.subjectДОНuk_UA
dc.subjectDONuk_UA
dc.titleВплив фузаріотоксинів на гематологічний статус корів зі зниженим вмістом жиру в молоціuk_UA
dc.title.alternativeВлияние фузариотоксинов на гематологический статус с пониженням содержанием жира в молокеuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of fusariumtoxins on hematological status of cows with reducing fat content of milkuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:616.15-074:612.11:576.8.097.29:636.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_fuzariotoksyniv.pdf1,25 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.