Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7277
Назва: Milk production process, quality and technological properties of milk for the use of various types of milking machines
Інші назви: Якість та технологічні властивості різних типів доїльних апаратів в процесі виробництва
Автори: Lutsenko, Mariia
Луценко, Марія Михайлівна
Legkodukh, Viktor
Легкодух, Віктор Андрійович
Galay, Oksana
Галай, Оксана Юріївна
Lastovska, Iryna
Ластовська, Ірина Олександрівна
Borshch, Oleksandr
Борщ, Олександр Олександрович
Nadtochii, Valentyna
Надточій, Валентина Миколаївна
Ключові слова: dairy farms;milking installations;milk ejection;quality;technological properties of milk;молочні ферми;доїльні установки;виділення молока;якість;технологічні властивості молока
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Milk production process, quality and technological properties of milk for the use of various types of milking machines / M. Lutsenko, O. Halai, V. Legkoduh and other // Acta Scientiarum. Animal Sciences .- 2021 .-V. 43 P. 51336 -51343. Doi: 10.4025/actascianimsci.v43i1.51336
Короткий огляд (реферат): Studies have been carried out to evaluate the efficiency of using easy-assembled cow houses in modern milk production technologies for the use of high-productive milking plants of the type ‘Parallel’ and ‘Carousel’ with 32 machines each. It has been established that new types of premises not only provide comfortable conditions for the maintenance of highly productive cows, but also reduce the labor costs for their maintenance and, most importantly, allow the use of modern high-productive milking installations of the type ‘Parallel’ and ‘Carousel’. It has been established that the technology of preparation of cows for milking and milking technology provides more complete display of the milk ejection reflex at the installation of the ‘Parallel’ type. The average intensity of cows’ milk flows at this plant is 30% higher compared to those of the installation of ‘Carousel’ type, which is confirmed by the intensity of milk flow production at the first minute of milking, which is at the level of 2.97 against 1.85 kg min.-1 per installation of ‘Carousel’ type. Milk obtained using a milking installation of the ‘Parallel’ type has higher values of the mass fraction of fat and protein that is associated with the genetic potential of animals. According to physical, chemical and technological properties, milk obtained from milking installations such as ‘Parallel’ and ‘Carousel’ is within the limits of the standards in force. Milk obtained from the use of milking equipment such as ‘Carousel’ has higher electrical conductivity at the level of 4.6 mS cm-3, which is confirmed by a higher level of mastitis disease of cows. Due to bacterial contamination, reductase test and milk clot characteristic, milk obtained using a milk installation of ‘Parallel’ type also has higher quality indicators than the installation of ‘Carousel’ type. But according to the complex of indicators, milk obtained from various technologies of milking refers to the desired cheese-making class.
Опис: Проведено дослідження щодо оцінки ефективності використання корівників, що легко збираються, у сучасних технологіях виробництва молока для використання високопродуктивних доїльних установок типу «Паралель» та «Карусель» по 32 апарати кожна. Встановлено, що нові типи приміщень не тільки забезпечують комфортні умови для утримання високопродуктивних корів, але й знижують трудовитрати на їх утримання і, головне, дозволяють використовувати сучасні високопродуктивні доїльні установки типу ' Паралель» і «Карусель». Встановлено, що технологія підготовки корів до доїння та технологія доїння забезпечує більш повне відображення рефлексу викидання молока при установці типу «Паралель». Середня інтенсивність потоків коров’ячого молока на цьому заводі на 30% вище, ніж на установці типу «Карусель», що підтверджується інтенсивністю потоку молочної продукції на першій хвилині доїння, що знаходиться на рівні 2,97 проти 1,85 кг хв.-1 на установку типу «Карусель». Молоко, отримане на доїльній установці типу «Паралель», має вищі значення масова частка жиру і білка, що пов'язана з генетичним потенціалом тварин. За фізико-хімічними та технологічними властивостями молоко, отримане з доїльних установок «Паралель» та «Карусель», відповідає нормам, що діють. Молоко, отримане з використанням доїльного обладнання типу «Карусель», має вищу електропровідність на рівні 4,6 мСм см-3, що підтверджується вищим рівнем маститної хвороби корів. Завдяки бактеріальному забрудненню, редуктазному тесту та характеристикі згустку молока молоко, отримане на молочній установці типу «Паралель», також має вищі показники якості, ніж установка типу «Карусель». Але за комплексом показників молоко, отримане за різними технологіями доїння, відноситься до бажаного класу сироваріння.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7277
ISSN: 1807-8672
УДК: 637.116:636.2.034
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Milk_production.pdf270,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.