Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7262
Назва: Спосіб визначення біодоступності Феруму у цеолітовмісному базальтовому туфі родовища «Полицьке-ІІ»
Інші назви: Method for determining bioavailability of iron in zeolite-containing basalt tuff of «Politske-II» deposit
Автори: Харчишин, Віктор Миколайович
Kharchyshyn, Viktor
Ключові слова: екологія;природні мінерали;вирощування птиці;раціон;ecology;natural minerals;poultry farming;diet
Дата публікації: 2010
Бібліографічний опис: Харчишин В. М. Спосіб визначення біодоступності Феруму у цеолітовмісному базальтовому туфі родовища «Полицьке-ІІ»: патент на корисну модель № 52971 МПК (2009) / В. М. Харчишин .- заявл. 30.11.2009; опублік. 27.09.2010 .- Бюл. №18 .- 3 с.
Короткий огляд (реферат): Корисна модель відноситься до галузі сільського господарства та може бути використана при балансуванні її раціонів за вмістом макро- та мікроелементів, а також складанні рецептів преміксів на мінеральній основі із застосуванням природних компонентів. Відомі нині корми, що використовуються у годівлі птиці містять білки, жири, вуглеводи, біологічно активні речовини та макро- та мікроелементи. На реалізацію генетичного потенціалу впливає поживність раціону, і певною мірою, їх забезпеченість Ферумом. У практиці годівлі птиці при балансуванні раціонів за вмістом Феруму використовують солі даного мікроелементу або природні цеоліти і сапоніти. В основу корисної моделі поставлено завдання розробити спосіб, який дозволить визначати кількісні показники Феруму, що елімінується із природного цеолітовмісного базальтового туфу родовища «Полицьке-П» Рівненської області під час проходження через кишково-шлунковий канал птиці та мінімізує антропогенний вплив на довкілля.
Опис: The utility model belongs to the field of agriculture and can be used in balancing its diets on the content of macro-and micronutrients, as well as compiling recipes for mineral-based premixes using natural ingredients. Currently known feeds used in poultry feeding contain proteins, fats, carbohydrates, biologically active substances and macro- and microelements. The realization of genetic potential is influenced by the nutritional value of the diet, and to some extent, their supply of iron. In the practice of feeding birds in balancing diets on the content of iron using salts of this trace element or natural zeolites and saponites. The utility model is based on the task of developing a method that will determine the quantitative indicators of iron, which is eliminated from natural zeolite-containing basalt tuff of the Politske-ІІ deposit in Rivne region during the passage through the intestinal tract of birds and minimizes anthropogenic impact.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7262
УДК: 602.4
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sposib_vyznachennia.pdf55,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.