Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7228
Назва: Влияние комплекса аминокислот и витамина Е на некоторые гематологические показатели и яйценоскость перепелок японской породы
Інші назви: Вплив комплексу амінокислот та вітаміну Е на деякі гематологічні показники та несучість перепілок японської породи
Influence of a complex of amino acids and vitamin E on some hematological parameters and egg production of Japanese quails
Автори: Нищеменко, Николай Прокопович
Nischemenko, Nicola
Стовбецкая, Людмила Степановна
Stovbetska, Luydmila
Ключові слова: еритроцити;тромбоцити;лейкоцити;перепілки;несучість;лізин;метіонін;треонін;вітамін Е;эритроциты;лейкоциты;тромбоциты;перепёлки;яйценоскость;лизин;метионин;треонин;витамин Е;erythrocytes;leukocytes;platelets;quails;laying ability;lysine;methionine;threonine;vitamin E
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Нищеменко Н.П. Влияние комплекса аминокислот и витамина Е на некоторые гематологические показатели и яйценоскость перепелок японской породы / Н. П. Нищеменко, Л. С. Стовбецкая // Zooveterinaria .- 2015 .- №3(88) .- С. 37-39.
Короткий огляд (реферат): У статті відображено результати застосування комплексу амінокислот та вітаміну Е, а також їх вплив на гематологічні показники крові і несучість перепілок. Оскільки зміни в системі крові є об'єктивним показником, який характеризує фізіологічний стан організму тварин, то нами за період експерименту були вивчені морфологічні показники крові перепілок та встановлено, що додавання комплексу амінокислот та вітаміну Е до основного раціону має позитивний вплив на окремі гематологічні показники крові. Встановлено, що додавання незамінних амінокислот, лізину, метіоніну, треоніну та вітаміну Е до основного раціону сприяє ефективному підвищенню яєчної продуктивності перепілок.
Опис: The article represents the results o f application and in fluence o f amino acids complex and vitamin E on haema tological parameters o f blood and laying ability o f quails. Inadequate level o f amino acids and vitamin E supply to a poultry organism leads to distortion o f blood formation processes, metabolism, delay o f growth and laying ability decrease. Because blood system changes is impartial evidence, characterizing state o f animal organism, during the experiment we conducted quail blood test and found that the addi tion of amino acids complex and vitamin E to the basic quail diet has a positive effect on hematological indicators. It was also proved that addition of lysine, methionine, threonine and vitamin E to the main diet promotes increase o f poultry egg productivity.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7228
ISSN: 2091-5543
УДК: 636.6.087.74:612.1
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vlyianye_kompleksa.pdf1,12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.