Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7166
Назва: Вивчення біологічних властивостей місцевих ізолятів Srteptococcus suis
Інші назви: Study of biological properties of local isolates of Srteptococcus suis
Автори: Савченюк, Михайло Олександрович
Savcheniuk, Mykhailo
Довгаль, Олександр Володимирович
Dovgal, Oleksaandr
Довгенко, Вікторія В'ячеславівна
Dovgenko, Viktoriia
Ключові слова: Srteptococcus suis;антибіотики;стрептококоз;біологічні властивості;antibiotics;streptococcus;biological properties
Дата публікації: 2021
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Савченюк М.О. Вивчення біологічних властивостей місцевих ізолятів Srteptococcus suis / М.О. Савченюк, О.В. Довгаль, В.В. Довгенко // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. "Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Сучасний розвиток ветеринарної медицини" (БНАУ, 21 жовтня 2021 р.). - Біла Церква, 2021. - С.33-35.
Короткий огляд (реферат): На стрептококову інфекцію хворіє значна кількість свиней майже на всіх свинофермах не лише України, а й всього світу, завдаючи тваринникам великих економічних збитків. Були вивчені біологічні властивості місцевих ізолятів Streptococcus suis. В експерименті збудник Streptococcus suis було виявлено у зразках печінки (80,0 %), селезінки, головного мозку (60,0 %)і крові (82,5 %) експериментально заражених білих мишей.
Опис: Streptococcal infection affects a significant number of pigs on almost all pig farms, not only in Ukraine, but also around the world, causing great economic damage to livestock. Biological properties were studied of local isolates of Streptococcus suis. In the experiment, the pathogen Streptococcus suis was detected in liver samples (80.0%), spleen, brain (60.0%) and blood (82.5%) of experimentally infected white mice.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7166
УДК: 639:616.982.17
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyvchennja_biologichnyh.pdf656,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.