Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/715
Назва: Етологічні особливості дійних корів різної вгодованості в умовах роботизованої ферми
Інші назви: Ethological features of dairy cows of different fattness condition in robotic farms
Автори: Борщ, Олександр Олександрович
Borshch, Oleksandr
Борщ, Олександр Васильович
Borshch, Oleksandr
Ліскович, Володимир Андрійович
Liskovych, Volodymyr
Ключові слова: кормова поведінка;кормосуміш;продуктивність;кормова станція;добровільне доїння;доїльний робот;боксове утримання;вгодованість;feed behavior;forage mixture;boxed farming;feed station;milking robot;voluntary milking;performance;fatness;кормовое поведение;производительность;кормовая станция;кормосмесь;добровольное доение;боксовое содержание;упитанность;доильный робот
Дата публікації: 2016
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: -
Серія/номер: -;-
Короткий огляд (реферат): Наведено результати досліджень кормової поведінки корів української чорно-рябої молочної породи різної вгодованості за умов роботизованої технології доїння. Аналіз стада показав, що добовий надій від кожної корови становив 27 кг, а кратність доїнь за добу – 2,9 разів. Середній інтервал між двома послідовними доїннями становив 8,3 год з коливаннями від 5,2 до 12,7 год. Досліджено, що корови в середньому витрачали 53,04 % тривалості доби на відпочинок у положенні лежачи, 17,55 % – на поїдання кормосуміші, 2,12 % – на доїння. У корів з середньою вгодованістю і найвищими добовими надоями молока тривалість споживання кормів – найвища. Пік кормової активності припадав на вранішній і післяобідній термін доби – після роздавання кормосумішей. Встановлена залежність кормової активності від продуктивності та вгодованості тварин. / The results of researches of feeding behavior of cows of the Ukrainian black-and-white dairy breed of different fatness in the conditions of robotic milking technology are presented. An analysis of the herd showed that the daily yield from each cow was 27 kg, and the multiplicity of milking in a day was 2.9 times. The average interval between two consecutive milking was 8.3 hours with fluctuations from 5.2 to 12.7 hours. It was proved that cows on average spent 53.04% of the day resting in the prone position, 17.55% consumed fodder, and 2.12% milking. In cows with average fatness and the highest daily milk yields, the duration of feed intake is the highest. Peak fodder activity accounted for the morning and afternoon after the distribution of fodder. The dependence of fodder activity on the productivity and fatness of animals has been established. / Приведены результаты исследований кормового поведения коров украинской черно-пестрой молочной породы разной упитанности в условиях роботизированной технологии доения. Анализ стада показал, что суточный удой от каждой коровы составил 27 кг, а кратность доений за сутки – 2,9 раза. Средний интервал между двумя последовательными доениями составил 8,3 часа с колебаниями от 5,2 до 12,7 часа. Доказано, что коровы в среднем затрачивали 53,04 % продолжительности суток на отдых в положении лежа, 17,55 % – на поедание кормосмеси, 2,12 % – на доение. У коров со средней упитанностью и наиболее высокими суточными удоями молока продолжительность потребления кормов – самая высокая. Пик кормовой активности приходился на утреннее и послеобеденное время суток – после раздачи кормосмесей. Установлена зависимость кормовой активности от продуктивности и упитанности животных.
Опис: Борщ О. О. Етологічні особливості дійних корів різної вгодованості в умовах роботизованої ферми / О. О. Борщ, О. В. Борщ, В. А. Ліскович / Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: Збірник наукових праць . - Біла Церква: БНАУ, 2016. - № 1 (125). - С. 5-9
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/715
ISSN: 2310-9289
УДК: УДК 591.5:636.2.034:621.865.8
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
etolohichni_ osob.pdf306,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.