Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7018
Title: Regenerative capacity of blackberry cuttings
Other Titles: Регенераційна здатність живців ожини
Authors: Karpuk, Lesia
Карпук, Леся Михайлівна
Shubenko, Lidiia
Шубенко, Лідія Анатоліївна
Shoh, Svetlana
Шох, Світлана Сергіївна
Keywords: ожина;ежевика;blackberry;укорінення;укоренение;rooting;ризогенез;ризогенез;rhizogenesis;здерев’янілі живці;одревесневшие черенки;woody cuttings
Issue Date: Nov-2021
Citation: Karpuk L.M., Shubenko L.A., Shoh S.S. Regenerative capacity of blackberry cuttings // Trends and prospects development of science and practice in modern environment. Abstracts of X International Scientific and Practical Conference. Geneva, Switzerland 2021. Pp. 18-19
Abstract: Studies have shown that using autumn-winter rooting of blackberry cuttings, provided the site is covered, the rooting of woody cuttings. At the time of planting in a permanent place of cultivation, the seedlings form a fully developed root system and aboveground part. The advantage of this method is to reduce the growing time of blackberry seedlings, using an unproductive winter period for rooting. Such seedlings do not need to be adapted to the soil and climatic conditions of the growing area.
Description: У результаті досліджень встановлено, що застосовуючи осінньо-зимове укорінення живців ожини, за умови укриття ділянки, відбувається укорінення здерев’янілих живців. На час висаджування на постійне місце вирощування саджанці утворюють цілком розвинену кореневу систему та надземну частину. Перевагою даного методу є скорочення терміну вирощування саджанців ожини, використовуючи непродуктивний зимовий період для укорінення. Такі саджанці не потрібно адаптувати до ґрунтово-кліматичних умов зони вирощування.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7018
ISBN: 978-9-40363-340-4
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Укорінення ожини.pdf86,01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.