Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6550
Title: Ветеринарно-санітарний контроль пресервів із риби спеціального посолу
Other Titles: Ветеринарно-санитарный контроль пресервов из рыбы специального соления
Veterinary-sanitary control of fish preserves of special salt
Authors: Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Власенко, Володимир Максимович
Vlasenko, Volodymyr
Голуб, О.Ю.
Golub, O.
Keywords: ветеринарно-санітарний контроль;показники безпеки;пресерви;риба-сирець;спеціальний посол;показники якості;ветеринарно-санитарный контроль;показатели безопасности;пресервы;рыба-сырец;показатели качества;veterinary-sanitary control;preserves of special salt;fish-raw;indexes of quality;indexes of safety
Issue Date: 2021
Publisher: БНАУ
Citation: Богатко Н.М. Ветеринарно-санітарний контроль пресервів із риби спеціального посолу / Н.М. Богатко, В.В. Власенко, О.Ю. Голуб // Наук.вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2011. - Вип.7(83) - С.21-24.
Abstract: Встановлені органолептичні, фізико-хімічні і мікробіологічні показники, а також вміст токсичних елементів, радіонуклідів у пресервах із риби спеціального посолу, що реалізуються в супермаркетах м. Біла Церква. У пресервах із риб салаки, хамси, кільки чорноморської та мойви далекосхідної показники якості відповідали вимогам та нормам ДСТУ 19588:2009. Досліджувані пресерви із риби спеціального посолу відповідають регламентованим показникам безпеки згідно з нормативною документацією. Установлены органолептические, физико-химические, микробиологические показатели, а также содержание токсических элементов, радионуклидов в пресервах из рыбы специального соления, которые реализуются в супермаркетах г. Белая Церковь. В пресервах из рыб салаки, хамсы, кильки черноморской и мойвы дальневосточной показатели качества отвечали требованиям и нормам ДСТУ 19588:2009. Исследованные пресервы из рыбы специального соления отвечают требованиям, регламентированным показателям безопасности в соответствии с нормативной документацией.
Description: Determined organoleptic, physcal and chemical, microbiological indexes and content of toxic elements, radionuklidis, are set in preserves of special salt, that will be realized in the supermarkets of t. Bila Tserkva. In preserves of special salt with fish of herring, engraulis ponticus, sprattus of black sea and capelins flathead the indexes of quality answered requirements and norms of DSTU 19588:2009. Probed preserves of special salt answers the regulated indexes of safety in obodience to a normative documents.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6550
metadata.dc.identifier.udc: 619:614.31:637.56
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
veterynarno-sanitarnyj.pdf422,44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.