Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6496
Title: Вплив МВП Мармікс на стан пероксидного окиснення ліпідів та вміст вітамінів А і Е в крові жеребних кобил за мікроелементозів
Other Titles: Влияние МВП Мармикс на состояние пероксидного окисления липидов и содержание витаминов А и Е в крови жеребных кобыл при микроэлементозах
The influence of MVP Marmiks on the state of lipid peroxidation and the content of vitamins A and E in blood of mare with a foal by microelementosis
Authors: Щербатий, Андрій Романович
Shcherbatyy, Andriy
Слівінська, Любов Григорівна
Slivinska, Lubov
Keywords: кобили;токоферол;кров;пероксидне окиснення ліпідів;премікс;ретинол;кобылы;токоферол;кровь;пероксидное окисление липидов;диеновые конъюгаты;гидропероксиды липидов;малоновый диальдегид;премикс;mare with a foal;tocoferol;blood;lipid peroxidation;premix;retinol
Issue Date: 2011
Publisher: БНАУ
Citation: Щербатий А.Р. Вплив МВП Мармікс на стан пероксидного окиснення ліпідів та вміст вітамінів А і Е в крові жеребних кобил за мікроелементозів / А.Р. Щербатий, Л.Г. Слівінська // Наук.вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2011. - Вип.8(87) - С. 199-204.
Abstract: В організмі жеребних кобил виявлено посилення процесів пероксидного окиснення ліпідів, що характеризується підвищеним умістом проміжних та кінцевих його продуктів, а також зменшення концентрації вітамінів А і Е. Застосування МВП Мармікс позитивно впливало на стан пероксидного окиснення ліпідів, сприяло зниженню його продуктів у крові жеребних кобил, зростанню вмісту вітамінів А і Е в крові дослідних тварин. В организме жеребных кобыл обнаружено усиление процессов пероксидного окисления липидов, которое характеризуется повышенным содержанием промежуточных и конечных его продуктов (диенових конъюгатов, гидропероксидов липидов, малонового диальдегида), а также уменьшением концентрации витаминов А и Е. Как показали результаты исследования, МВП Мармикс положительно влиял на состояние продуктов пероксидного окисления липидов, способствовал их снижению в крови жеребных кобыл, а также повышал содержание витаминов А и Е в крови опытных животных, которые проявляют антиоксидантное действие и стимулируют функцию иммунной системы.
Description: In the blood of mare with a foal it was found out the strengthening processes of lipid peroxidation, which is characterized with the increased content of their intermediate and final products, and also the degreased concentration of vitamins A and E. Thanks to search results MVP Marmiks had a positive influence on the state of lipid peroxidation, favored their decrease in blood of mare with a foal, and also on content of vitamins A and E in blood of experimental animals which testify antioxidant action and stimulate the function of immune system.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6496
metadata.dc.identifier.udc: 636.09.577.1:636.1
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vplyv_mvp_marmiks.pdf587,22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.