Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6426
Назва: Ветеринарно-санітарна оцінка якості баранини і козлятини за застосування експресного методу
Інші назви: Ветеринарно-санитарная оценка качества баранины и козлятины при использовании экспрессного метода
Veterinary-sanitary estimation quality of the mutton and goat’s meat of the improved express method of determination safety of meat at their
Автори: Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Ключові слова: експресний метод;ветеринарно-санітарна оцінка;якість;баранина;козлятина;экспрессный метод;качество;ветеринарно-санитарная оценка;express method;veterinary-sanitary estimation;quality;mutton;goat’s meat
Дата публікації: 2012
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Богатко Н.М. Ветеринарно-санітарна оцінка якості баранини і козлятини за застосування експресного методу / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова // Наук.вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2012. - Вип. 9(92). - С.16-19.
Короткий огляд (реферат): Розроблений експресний метод має достовірність у показниках 99,0–99,4 % та може застосовуватися для визначення інтенсивності кольору баранини та козлятини за визначення їх якості у виробничих лабораторіях потужностей із переробки м’яса, забійних підприємствах та підприємствах з реалізації та зберігання м’ясної сировини, у державних лабораторіях ветеринарної медицини та у лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках. Разработанный экспрессный метод имеет достоверность по показателям – 99,0–99,4 % и может использоваться для определения интенсивности цвета баранины и козлятины при проверке их качества в производственных лабораториях предприятий по переработке мяса убойных животных и на предприятиях по реализации и сохранению говядины и свинины, в государственных лабораториях ветеринарной медицины и в лабораториях ветеринарно-санитарной экспертизы на агропродовольственных рынках.
Опис: As a result of the conducted researches is set that stability of indexes on determination of meat after the improved express method was 99,0–99,4 %. The improved method of determination of intensity colour of mutton and goat’s can be used for determination of content in the production laboratories of powers from processing of meat, in the state laboratories of veterinary medicine and in the laboratories of veterinary-sanytary estimation at the agroprodovolchemu market. As a result of this metod it is possible to get quantitative values at the estimation of quality of meat products. For this development Patents of Ukraine is got on an useful model № 68084, 68083.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6426
УДК: 619:614.31:613.281:612.3:637.5
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
veterynarno-sanitarna.pdf298,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.