Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5902
Title: | Безпека та якість сиру кисломолочного різних виробників Київської області |
Other Titles: | Safety and quality of sour milk cheese from different producers in Kyiv region |
Authors: | Викиданець, Оксана Олексіївна Vykydanets, Oksana Лясота, Василь Петрович Lyasota, Vasily |
Keywords: | сири кисломолочні;харчовий продукт;виробник;безпека;якість;продукція;Національний стандарт;нормативно-правовий акт;sour milk cheeses;foodstuff;producer;security;quality;product;National standard;legal act |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Викиданець О.О. Безпека та якість сиру кисломолочного різних виробників Київської області / О.О. Викиданець, В.П. Лясота // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. магістрантів: " Актуальні проблеми ветеринарної медицини" (БНАУ, 20 листопада 2020 р.). - Біла Церква, 2020. - С.6-8. |
Abstract: | Науково обґрунтовано та експериментально доведено доцільність постійного проведення ветеринарносанітарної оцінки сирів кисломолочних різних молокопереробних підприємств Київщини, в тому числі з визначенням його фальсифікації, згідно з діючими Національними стандартами та нормативно-правовими актами України. Запропоновані нові достовірні, експресні, зручні способи для визначення фальсифікації сирів кисломолочних крохмалем мікроскопічним методом та гідрокарбонатом натрію із застосуванням бромтимолового синього масової концентрації 0,04 %. Рекомендуються до використання методичні вказівки «Санітарно-гігієнічна оцінка сиру кисломолочного (експрес методи визначення фальсифікації молочного продукту)». |
Description: | Scientifically substantiated and experimentally proved the expediency of constant veterinary assessment of cheeses of sour milk of various milk processing enterprises of Kyiv region, including determination of its falsification, in accordance with current National standards and regulations acts of Ukraine. New reliable, express, convenient methods for determination of falsification of cheeses are offered fermented milk starch by microscopic method and sodium bicarbonate using bromothymol blue mass concentration of 0.04%. Methodical instructions are recommended for use "Sanitary and hygienic assessment of sour milk cheese (express methods for determining the adulteration of dairy product) ”. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5902 |
metadata.dc.identifier.udc: | 619:614.31:637.56 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
bezpeka_ta_jakist'_syru.pdf | 262,68 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.