Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5668
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorОблап, Руслан Васильович-
dc.contributor.authorOblap, Ruslan-
dc.contributor.authorНовак, Наталія Борисівна-
dc.contributor.authorNovak, Natalia-
dc.contributor.authorДимань, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorDyman, Tatyana-
dc.date.accessioned2021-02-13T18:27:36Z-
dc.date.available2021-02-13T18:27:36Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationОблап Р. В. Дослідження меду на вміст пилку з генетично модифікованих рослин методом ПЛР у реальному часі / Р. В. Облап, Н. Б. Новак, Т. М. Димань // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія : Лісівництво та декоративне садівництво. - 2017. - Вип. 278. - С. 216–223.uk_UA
dc.identifier.issn2222-8578-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5668-
dc.descriptionMethodological approach of detection DNA from honey pollen and detection biotechnological constructs was designed. Monitoring of native honey samples for biotechnological plant pollen contamination, in particular, biotechnological rape seed, was performed by using of PCR-RT method. During the study honey samples with biotechnological rapeseed pollen of Roundup Ready™ were detected. Obtained data shows advisability and necessity of more strict control of food products and agricultural raw material for GMO content.uk_UA
dc.description.abstractВідпрацьовано методику виділення ДНК із пилку меду та її дослідження на наявність послідовностей генно-інженерних конструктів, притаманних біотехнологічним культурам. За використання методу ПЛР у режимі реального часу проведено моніторинг зразків меду вітчизняного виробництва щодо контамінації пилком генетично модифікованих рослин, зокрема біотехнологічного ріпаку. Під час проведених досліджень виявлено зразки меду, що містили пилок біотехнологічного ріпаку Roundup Ready™. Отримані результатисвідчать про доцільність і необхідність проведення більш жорсткого контролю харчової продукції та сільськогосподарської сировини щодо вмісту генетично модифікованих організмів (ГМО).uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНУБіПuk_UA
dc.subjectгенетично модифіковані організмиuk_UA
dc.subjectбіотехнологічний ріпакuk_UA
dc.subjectДНКuk_UA
dc.subjectквітковий пилок або пилок медуuk_UA
dc.subjectполімеразна ланцюгова реакція у режимі реального часуuk_UA
dc.subjectgenetically modified organismsuk_UA
dc.subjectbiotechnological rapeseeduk_UA
dc.subjectReal-Time polymerase chain reactionuk_UA
dc.subjectflower pollen or honey pollenuk_UA
dc.titleДослідження меду на вміст пилку з генетично модифікованих рослин методом ПЛР у реальному часіuk_UA
dc.title.alternativeDetection biotechnological plant pollen in honey by real-time pcruk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc577.2:575:57.08:658.562uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Doslidzhennia_medu.pdf438,02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.