Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5608
Назва: Особливості функціонування ринку продукції племінного свинарства в Україні
Інші назви: Some features of breeding pig products market in Ukraine
Автори: Хахула, Богдан Валерійович
Khakhula, Bogdan
Ключові слова: ринок;market;племінне свинарство;pig breeding;попит;demand;пропозиція;supply;суб'єкти господарювання;business entities
Дата публікації: 2020
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`
Бібліографічний опис: Хахула Б.В. Особливості функціонування ринку продукції племінного свинарства в Україні / Б.В. Хахула // Агросвіт. - 2020. - №13-14. - С. 104-110. doi: 10.32702/2306&6792.2020.13—14.104
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що функціонування та розвиток ринку продукції племінного свинарства безпосередньо пов'язані з ефективністю галузі свинарства, її конкурентоспроможністю, збільшенням доходів сільськогосподарських товаровиробників і населення, тобто із тими чинниками, які визначають стан та динаміку елементів ринкового механізму, зокрема, попиту і пропозиції, тип конкуренції, рівень та співвідношення цін на продукції і послуги. Особливістю ринку продукції племінного свинарства варто розглядати диференціацію споживчого попиту, який залежить від розвитку галузі свинарства у підприємствах корпоративного сектору аграрної економіки та формується під впливом організаційної культури ведення бізнесу, готовності покупців зберегти та повністю використати генетичний потенціал тварин. Ринок продукції племінного свинарства є монополізованим та імортозалежним, що не сприяє формуванню досконалого конкурентного середовища й ускладнює функціонування покупців на ньому в аспекті формування рівноважних цін і доступності продукту. За таких умов постає необхідність у запровадженні економічного механізму регулювання досліджуваного ринку передбачити заходи щодо створення сприятливого середовища для розвитку вітчизняних суб'єктів, які формують товарну пропозицію на ринку, та діяльності науково-дослідних структур, що забезпечують підтримку їх функціонування.
Опис: It is found out that breeding pig products market functioning and development are directly related to the efficiency of the pig industry, its competitiveness, agricultural producers and the population incomes increase, i.e. to the factors determining the state and dynamics of market mechanisms, including supply and demand, competition type, level and ratio of prices for products and services. Certain patterns of breeding livestock products market functioning can be considered as its specific features. This is primarily due to the fact that it differs from other commodity markets on account of the fact that it is the basis for the effective development of the industrial pig farming in the country. Therefore, breeding livestock products market is vital in meeting human food needs. It is established that the high innovativeness of pig breeding products is determined by the orientation towards the innovative type of technological development of industrial pig breeding in Ukraine and the leading countries of the world and it is directly related to its transfer to new knowledgeNintensive technologies. The differentiation of consumer demand which depends on the pig industry development in the corporate sector of the agricultural economy and is formed under the influence of organizational culture, willingness of buyers to preserve and fully use genetic potential should be viewed as a specific feature of the breeding pig products market. This position can be attributed to the fact that agricultural producers spend significant financial resources on construction and reconstruction of production facilities, creation of appropriate production infrastructure, purchasing highNvalue breeding young animals but they do not always pay due attention to the organization of balanced feeding, proper farming, livestock livability and highNquality selection process.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5608
ISSN: 2306-6792
УДК: 338.439.5:636.4.033(477)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
osoblyvosti_funkcionuvannya.pdf330,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.