Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5594
Назва: | Значення вибіркової дисципліни «Екотрофологія» у підготовці компетентнісно-орієнтованого фахівця для агропродовольчого сектора економіки |
Інші назви: | Importance of the selective discipline "Еcotrophology" in the preparation of a competence-oriented specialist for the Agrifood sector of Economy |
Автори: | Димань, Тетяна Миколаївна Dyman, Tetyana |
Ключові слова: | вища освіта;Higher Education;освітні стандарти;educational standards;екотрофологія;ecotrophology;стале харчування;sustainable nutrition |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | НУХТ |
Бібліографічний опис: | Димань Т.М. Значення вибіркової дисципліни «Екотрофологія» у підготовці компетентнісно-орієнтованого фахівця для агропродовольчого сектора економіки / Т. М. Димань // Збірник наукових статей за матеріалами ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку», 26 червня 2020. – Київ: НУХТ, 2020. – С. 18-24. |
Короткий огляд (реферат): | Представлено авторську концепцію побудови змісту навчального матеріалу і основний методологічний підхід дисципліни «Екотрофологія», об’єктом вивчення якої є стале харчування, яке характеризується низьким рівнем впливу на навколишнє природне середовище, сприяє забезпеченню продовольчої та харчової безпеки, а також здорового способу життя для нинішніх та майбутніх поколінь. Сформульовано основні спеціальні компетентності, яких набуває здобувач вищої освіти після вивчення дисципліни, і їхню відповідність стандартам вищої освіти за трьома спеціальностями: 101 «Екологія», 181 «Харчові технології» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Зроблено висновок про значення дисципліни «Екотрофологія» для підготовки компетентнісно-орієнтованого фахівця для агропродовольчого сектора економіки. |
Опис: | It have been presented the author's concept of constructing the content of educational material and main methodological approach of the discipline "Ecotrophology" ‒ the science of sustainable nutrition, which is characterized by a low level of environmental impact, contributes to food safety and food security and a healthy lifestyle for present and future generations. It have been formulated the main profesional competencies acquired by a higher education student after studying the discipline and their compliance with Higher Education Standards оn three specialties: 101 "Ecology", 181 "Food Technology" and 212 "Veterinary Hygiene, Sanitation and Expertise". The conclusion about the importance of discipline "Ecotrophology" for preparation of competence-oriented specialists for agri-food sector of the economy is made. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5594 |
УДК: | 378.147:613.2 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
znachennya_vybirkovoyi.pdf | 543,08 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.