Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5209
Назва: Спосіб виробництва вершкового масла тривалого терміну зберігання з медом
Інші назви: A method of producing long-term butter with honey
Автори: Ломова, Неоніла Миколаївна
Lomova, Neonila
Мерзлов, Сергій Віталійович
Merzlov, Serhii
Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Ключові слова: молочні продукти;масло;виробництво масла;харчова цінність;мед;dairy products;butter;butter production;nutritional value;honey
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Ломова Н.М. Спосіб виробництва вершкового масла тривалого терміну зберігання з медом: патент на корисну модель № 144409, МПК (2006.01) / Н.М. Ломова, С.В. Мерзлов, С.А. Наріжний .- заявл. 12.05.2020, опубл. 25.09.2020 .- Бюл.№18 .- 4 с.
Короткий огляд (реферат): Галузь застосування. Винахід відноситься до харчової промисловості, безпосередньо до технології виробництва молочних продуктів і може бути використаний за виробництва масла. Суть винаходу. Полягає в тому, що стерилізацію та охолодження високожирних вершків з наступним внесенням підготовленого меду, фасуванням в жерстяні банки та перетворенням фасованих, охолоджених високожирних вершків з медом в масло виконують в умовах статики, за режимів, оптимальних для формування необхідних властивостей готового продукту належної якості. Технічний результат. Винахід дозволить покращити якість, структурно-механічні показники вершкового масла тривалого терміну зберігання з медом, підвищити його харчову цінність, подовжити термін зберігання готового продукту до 2 років в нерегульованих температурних умовах, але не вище 25 oС. ФОРМУЛА ВИНАХОДУ Спосіб виробництва вершкового масла тривалого терміну зберігання з медом, що включає отримання, нормалізування, термооброблення і охолодження високожирних вершків, підігрівання меду, внесення його у високожирні вершки, фасування і відрізняється тим, що термооброблення високожирних вершків проводять за температури 120±1 оС з послідуючим охолодженням – до 57±2 ºС, підігрівання меду здійснюють в асептичних умовах до температури 50±2 ºС та внесення в середовищі інертного газу в охолоджені високожирні вершки, фасування високожирних вершків з медом проводять в асептичних умовах у жерстяні банки, охолодження та перетворення фасованих високожирних вершків з медом в масло виконують в умовах статики в холодильній камері з температурою 8-10 ºС протягом 10±0,5 год.
Опис: Field of application. The invention relates to the food industry, directly to the technology of production of dairy products and can be used for the production of butter. The essence of the invention. It consists in sterilization and cooling of high-fat cream with subsequent application of prepared honey, packing in tin cans and conversion of packaged, cooled high-fat cream with honey into butter in static conditions, under modes optimal for formation of necessary properties of finished product of proper quality. Technical result. The invention will improve the quality, structural and mechanical properties of butter for long-term storage with honey, increase its nutritional value, extend the shelf life of the finished product to 2 years in unregulated temperatures, but not above 25 oC. THE INVENTION A method of producing long-term butter with honey, including obtaining, normalizing, heat treatment and cooling of high-fat cream, heating honey, adding it to high-fat cream, packaging and characterized in that the heat treatment of high-fat cream is carried out at a temperature of 120 ± 1 oC followed by cooling - up to 57 ± 2 ºC, heating of honey is carried out in aseptic conditions to a temperature of 50 ± 2 ºC and introduction in the inert gas in the cooled high-fat cream, packing of high-fat cream with honey is carried out in aseptic conditions in tin cans, cooling and conversion of packaged high-fat cream with honey in oil is performed under static conditions in a refrigerator with a temperature of 8-10 ºC for 10 ± 0.5 hours
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5209
УДК: 637.2
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sposib_vyrobnytstva.pdf977,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.