Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4924
Назва: Оптимізація технології подрібнення бджолиного обніжжя
Інші назви: Optimization of the technology of milling of the bee-pollen
Автори: Ломова, Неоніла Миколаївна
Lomova, Neonila
Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Сніжко, Ольга Олегівна
Snizhko, Olha
Ключові слова: флавоноїди обніжжя бджолиного;дисперсність порошку;технологічні властивості порошку обніжжя;фітохімічна активність;flavonoids of bee pollen;powder dispersity;technological properties of the bee pollen powder;phytochemical activity
Дата публікації: 2017
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Ломова Н.М. Оптимізація технології подрібнення бджолиного обніжжя / Н.М.Ломова, С.А.Наріжний, О.О.Сніжко // Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва: матеріали державної наукової конференції 23 листопада 2017р .- Біла Церква: БНАУ, 2017 .– С. 4-5.
Короткий огляд (реферат): Одним із підходів до розроблення програм забезпечення якості і Досліджено вплив подрібнення на якість порошку обніжжя бджолиного за технологічними та фізико-хімічними показниками. Встановлено вплив механічної обробки на дисперсність продукту. Показано, що подрібнення може мати значний вплив на фітохімічні та технологічні характеристики порошку. Обґрунтовано вибір типу подрібнювача та, використовуючи метод математичного моделювання, оптимізовано технічні параметри для отримання високоякісного продукту.
Опис: We conducted optimization of the technology for shredding bee pollen based on the results of evaluation of technological and physical-chemical indicators in order to obtain powder of high quality. It was established by the results of performed studies that by using modern types of shredders, it is possible to shred bee pollen to particles the size of 12-8 pm. We identified influence of the powder dispersity on the phytochemical activity of bee pollen based on the results of determining a content of flavonoids. The amount of flavonoids in the pollen increases in the case of shredding to particles the size of 15+5 μm, and decreases at dispersity <10 μm. We recommend shredding the bee pollen to particles the size of 15+5 μm. Based on the results of estimating the dispersity and homogeneity of the finished product, it was substantiated to apply a mill-mortar in the technology of shredding bee pollen. We optimized technological parameters of shredding bee pollen in a mill-mortar: speed of the working body is 70-80 rpm (min-1), duration of treatment is 6 minutes, weight of the batch is 150 g. The obtained results could prove useful when manufacturing new, or improving already existing, food products of high quality, or when applying in pharmacology and biotechnology.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4924
УДК: 637. 146.34:638.167:168
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Optumizatsiya.pdf622,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.