Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4610
Title: Якість м`яса молоднячку свиней за різних умов утримання
Other Titles: The quality of the meat of young pigs under different housing conditions
Authors: Повод, Микола Григорович
Povod, Mykola
Луценко, Марія Михайлівна
Lutsenko, Mariia
Іжболдіна, Олена Олександрівна
Izhboldina, Olena
Грищенко, Сергій Миколайович
Grishchenko, Serhii
Keywords: свині;туша;забійний вихід;м'ясо;сало;вологість;протеїн;жир;енергетична цінність;pigs;carcass;carcass yield;meat;fat;energy value
Issue Date: 2017
Publisher: Вінницький національний аграрний університет,
Citation: Якість мяса молоднячку свиней за різних умов утримання / М.Г. Повод, М.М. Луценко, О.О. Іжболдіна, С.М. Грищенко // Аграрна наука та харчові технології .- 2017 .- Вип. 2 (96). - С. 212-218.
Abstract: В дослідженні вивчалась залежність забійних та м’ясо-сальних якостей свиней від умов утримання в період відгодівлі. Встановлено, що туші свиней за альтернативних умов утримання мали більший вміст м’яса, менший вміст сала в туші і вищі індекси прісності та м’ясності. М'ясо цих свиней вирізнялось кращою вологоутримуючою здатністю, інтенсивнішим забарвленням та вищою кислотністю, нижчою вологістю, меншим вмістом протеїну та більшим жиру і вищою енергетичною цінністю та більшим діаметром м’язових волокон та площею м’язового вічка.
Description: The research, studied the dependence of slaughter and meat quality of pigs from the sebaceous welfare during feeding. Established that the carcass pigs alternative welfare had higher content of meat, less fat content in carcass. The meat of pigs stood out as the best water-retaining capacity, intense color and higher acidity, lower humidity, less protein and more fat and higher energy value and higher diameter muscle fibers and a larger area of muscle cells.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4610
metadata.dc.identifier.udc: 636.4.082
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Jakist_miasa.pdf517,76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.