Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4590
Title: Вплив сорту та походження капусти білоголової на біохімічний склад
Other Titles: Influence of variety and origin of white cabbage on biochemical composition
Authors: Сидорова, Ірина Марківна
Sidorova, Irina
Keywords: капуста;білоголова;сорт;походження;біохімія;склад;вітамін;цукри;суха речовина;cabbage;variety;vitamin;biochemistry;dry matte;origin;composition;sucry
Issue Date: Nov-2008
Publisher: Біла церква
Citation: 5. Сидорова І.М. Вплив сорту та походження капусти білоголової на біохімічний склад // Тези доповідей VІІ Державної науково-практичної конференції “Аграрна наука – виробництву: новітні технології в рослинництві” (12-13 листопада 2008 року).
Abstract: Енергетична цінність капусти білоголової низька, але вона має багатий хімічний склад головок. У загальній масі сухої речовини переважають вуглеводи: цукри, крохмаль, геміцелюлоза, пектинові речовини і клітковина. The energy value of white cabbage is low, but it has a rich chemical composition of heads. The total weight of dry matter is dominated by carbohydrates: sugars, starch, hemicellulose, pectic substances and fiber.
Description: У сучасному городництві Євразії нараховується понад 100 видів капусти, більше 100 господарсько-ботанічних сортів. Цей чудовий овоч був гідно оцінений ще задовго до нашої ери. Давньогрецький мислитель Піфагор писав, що капуста постійно підтримує бадьорість і веселість, спокійний настрій. Видатний полководець Олександр Македонський завжди перед боєм годував своїх воїнів капустою. Високо цінили цю культуру в Київській Русі. Енергетична цінність капусти білоголової низька, але вона має багатий хімічний склад головок. У загальній масі сухої речовини переважають вуглеводи: цукри, крохмаль, геміцелюлоза, пектинові речовини і клітковина. Протягом останніх років на Київській дослідній станції ІОБ УААН у процесі селекційної роботи оцінено багато сортів та гібридів капусти білоголової різних строків достигання і різного географічного походження, тому у дослідах ставилось завдання –узагальнити ці результати досліджень і проаналізувати здатність сортів капусти білоголової різних сортотипів і груп сортотипів європейського і східного підвидів до накопичення сухої речовини, цукрів, вітаміну С.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4590
metadata.dc.identifier.udc: УДК 581.13:631.526:635.342
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
VPLYV_ SORTU.pdf274,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.