Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4555
Назва: Збереженість і продуктивність курчат-бройлерів у разі застосування пробіотика «протекто-актив»
Інші назви: Safety and productivity of chicken-broilers at application probiotic “Protecto-Activ”
Автори: Машкін, Юрій Олексійович
Mashkin, Yurii
Ключові слова: курчата-бройлери;пробіотики;комбікорми;збереженість;середньодобові прирости;жива маса;broiler-chickens;probiotics;mixed fodders;safety;dailies increases;living mass
Дата публікації: 2009
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Машкін Ю.О. Збереженість і продуктивність курчат-бройлерів у разі застосування пробіотика «протекто-актив» / Ю.О.Машкін // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць .- 2009 .- Вип. 1(67) .- С. 48-52.
Короткий огляд (реферат): На підставі даних, отриманих під час проведення наукового досліду, доведено, що застосування пробіотика «Протекто-Актив» позитивно впливає на збереженість, живу масу, середньодобові прирости, витрати корму на 1 кг приросту. Доза, яка була задана 3-й дослідній групі, виявилася оптимальною: 1-10 днів – 2 кг/т, 11-28 днів – 1кг/т та 29-42 дні – 0,5 кг/т. При цьому жива маса курчат-бройлерів 3-ї дослідної групи складала 2809±20,9 г, порівняно з контролем була вищою на 85,4 г, або 3,1 %, а витрати корму на 1 кг приросту нижчими на 0,07 або 4,0 %.
Опис: On the basis of the information got during the leadthrough of scientific experience, it is well-proven that application of probiotic «Protecto-Activ» positively influences on stored, living mass, average dailies increases, charges of forage on 1 kg of increase. A dose which was set 3-th to the experimental group appeared optimum: 110 days - 2 kg/t, 11-28 days – 1 kg/t and 29-42 days - 0,5 kg/t. Thus living mass of chickens-broilers of 3-th experimental group was 2809±20,9 g, comparatively with the control was higher on 85,4 g or 3,1 %, and charges of forage on 1 kg of increase more low on 0,07 or 4,0 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4555
УДК: 636.5.033: 636.085.57
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zberezhenist_i_produktyvnist.pdf970,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.