Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4514
Title: Вплив гідроксіаналогу метіоніну на морфологічні показники яєць курей-несучок
Other Titles: Effect of hydroxy analogue of methionine on the morphological parameters of laying eggs of laying hens
Authors: Каркач, Петро Михайлович
Karkach, Peter
Федоренко, В’ячеслав Анатолійович
Fedorenko, Vyacheslav
Keywords: кури-несучки;гідроксіаналог метіоніну;морфологічні показники;laying hens;hydroxy analogue of methionine;morphological parameters
Issue Date: 2020
Publisher: Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua”
Citation: Каркач П.М. Вплив гідроксіаналогу метіоніну на морфологічні показники яєць курей-несучок / П.М. Каркач, В.А.Федоренко // Perspectives of world science and education: Abstracts of VI International Scientific and Practical Conference(26-28 February 2020., Osaka, Japan) .- 2020 .– С. 475-480.
Abstract: Випоювання курям-несучкам з водою гідроксіаналогу метіоніну у дозах 0,050 та 0,075% позитивно впливало на якісні показники яєць, такі як маса, індекс форми, вміст жовтка та білку і якість шкаралупи. Збільшення маси і долі шкаралупи у загальній масі яєць дослідних груп сприяло зменшенню кількості яєць категорії «бій та насічка» у 1 та 2 дослідних групах на 0,4 і 0,19%, порівняно із показником контрольної групи.
Description: Drinking laying hens with water of hydroxy analogue of methionine at doses of 0.050 and 0.075% had a positive effect on the quality of eggs, such as weight, shape index, yolk and protein content and shell quality. An increase in the weight and proportion of the shell in the total egg mass of the study groups contributed to a decrease in the number of eggs of the battle and notch category in the 1 and 2 experimental groups by 0.4 and 0.19%, respectively, compared to the control group.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4514
ISBN: 978-4-9783419-8-3
metadata.dc.identifier.udc: 636.52/.58.087.8:611.1
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Effect_of_hydroxy.pdf419,54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.