Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4428
Назва: Вивчення вмісту окремих вітамінів в перепелиних яйцях та їх зміни за використання незамінних амінокислот разом з вітаміном Е
Інші назви: Изучение содержания отдельных витаминов в перепелиных яйцах и их изменения за использование незаменимых аминокислот вместе с витамином Е
The study of the content of individual vitamins in quail eggs and their changes for the use of essential amino acids together with vitamin E
Автори: Ніщеменко, Микола Прокопович
Nischemenko, Nicola
Саморай, Микола Миколайович
Samoray, Nicola
Порошинська, Оксана Андріївна
Poroshinska, Oksana
Стовбецька, Людмила Степанівна
Stovbetska, Luydmila
Ємельяненко, Алла Анатоліївна
Emelianenko, Alla
Ключові слова: перепели;амінокислоти;лізин;метіонін;треонін;вітамін Е;яйця;каротиноїди;вітамін А;вітамін В2;перепела;аминокислоты;лизин;метионин;треонин;витамин Е;яйца;каротиноиды;витамин А;витамин В2;quails;amino acids;lysine;methionine;threonine;vitamin E;eggs;carotenoids;vitamin A;vitamin B2
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Вивчення вмісту окремих вітамінів в перепелиних яйцях та їх зміни за використання незамінних амінокислот разом з вітаміном Е / М. П. Ніщеменко, М. М. Саморай, О. А. Порошинська та ін. // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини. - 2017. - Вип. 34(2). - С. 80-83.
Короткий огляд (реферат): У статті приведені результати впливу комплексу лізину, метіоніну, треоніну та вітаміну Е на вміст деяких вітамінів у яйцях перепілок. Якість яєць визначалась по вмісту вітамінів А, Вг, Е и каротиноїдів. Відмічено заростання вмісту каротиноїдів і вітаміну А у яйцях птииі, яка отримувала комплекс амінокислот з вітаміном Е, відповідно на 15,7-42,3%. Вміст рибофлавіну у яйцях був більшим порівняно з контролем на 17,3-18,5%, а вміст вітаміну Е - на 10,5-15,7%. В статье приведены результаты воздействия комплекса лизина, метионина, треонина и витамина Е на содержание некоторых витаминов в яйцах перепелов. Качество яиц определялась по содержанию витаминов А, Вг, Е и каротиноидов. Отмечено зарастание содержания каротиноидов и витамина А в яйцах птиии, которая получала комплекс аминокислот с витамином Е, соответственно на 15,7-42,3%. Содержание рибофлавина в яйцах был больше по сравнению с контролем на 17,3-18,5%, а содержание витамина Е - на 10,5-15,7%.
Опис: The results of the influence of the complex of lysine, methionine, threonine and vitamin E on the content of some vitamins in quail eggs are presented in the article. Egg quality was determined by the content of vitamins A, Br, E and carotenoids. Overgrowth of carotenoids and vitamin A was observed in the eggs of ptyi, which received a complex of amino acids with vitamin E, respectively, by 15.7-42.3%. Riboflavin content in eggs was 17.3-18.5% higher than in control and 10.5-15.7% vitamin E content.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4428
УДК: УДК 636.6.087.72:612.1
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyvchennja_vmistu_okremyh.pdf716,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.