Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4405
Назва: Організаційні підходи до формування системи цінового моніторингу на ринку продукції свинарства
Інші назви: Organisational approaches to formation of the system of price monitoring on the market of pork products
Автори: Ібатуллін, Марат Ільдусович
Ibatullin, Marat
Свиноус, Іван Вікторович
Svynous, Ivan
Ключові слова: ціна;price;моніторинг;monitoring;товарорух;goods movement;кон’юнктура;business environment;ринок;market
Дата публікації: 2016
Видавництво: Хмельниц. екон. ун-т
Бібліографічний опис: Ібатуллін М. І. Організаційні підходи до формування системи цінового моніторингу на ринку продукції свинарства / М. І. Ібатуллін, І. В. Свиноус // Наука й економіка. - 2016. - Вип. 2. - С. 61-67.
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження є розробка теоретичних, методологічних положень і практичних рекомендацій щодо здійснення цінового моніторингу ринку продукції свинарства. Для вирішення поставлених у статті завдань застосовано діалектичний метод наукового пізнання, аналізу і синтезу; системного узагальнення. Основна увага приділена оцінці існуючої системи формування інформаційного масиву щодо рівня цін на всіх етапах товароруху від виробника сільськогосподарської продукції до кінцевого споживача в Україні. Здійснено узагальнення світового досвіду здійснення цінового моніторингу на ринку агропродовольства та продукції свинарства зокрема. Запропоновані авторські підходи до формування системи цінового моніторингу на продукції свинарства в Україні, яка буде базуватися на використанні сучасних інформаційних технологій, методів кон’юнктурного аналізу та комплексної статистичної обробки даних.
Опис: The aim of the study is to develop theoretical, methodological provisions and practical recommendations on the implementation of the price monitoring of the market of pork products. The dialectical method of scientific cognition, analysis and synthesis; system synthesis has applied for solving the work tasks. The focus is on the evaluation of the existing system of formation of information array that the level of prices at all stages of goods movement from an agricultural producer to the final consumer in Ukraine. The generalization of the world experience for the implementation of price monitoring on the market and agro products and pork products in particular has been implemented. The author’s approaches to formation of the system of price monitoring of pork products in Ukraine, which will be based on the use of modern information technologies, methods of market analysis and integrated statistical data processing have been proposed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4405
ISSN: 2072-6791
УДК: 338.439.5 : 338.5 : 338.49
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
organizacijni_pidxody.pdf370,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.