Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4066
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorRol, Nataliia-
dc.contributor.authorРоль, Наталія Валеріївна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.date.accessioned2020-02-06T17:54:26Z-
dc.date.available2020-02-06T17:54:26Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationRol N. Processes of peroxidation of lipids and proteins in organs of rabbits considering the age-old aspect / N.Rol, S.Tsekhmistrenko // Вісник Львівського університету. Серія біологічна .- Львів, 2016 .- Вип. 73 .- С. 191–196.uk_UA
dc.identifier.issn0206-5657-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4066-
dc.descriptionДосліджено вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів і продуктів окисної модифікації білків у мозку, серці та найдовшому м’язі спини кролів новозеландської породи. У ході досліджень було встановлено, що концентрація гідропероксидів ліпідів протягом усього дослідного періоду була найнижчою у продуктів, що реагують з тіобарбітуровою кислотою у серці кролів з 2,24 ммоль/г тканини в однодобовому віці до 4,85 ммоль/г тканини у віці 90 діб. Продукти окисної модифікації білків є перспективним маркером оцінки вільнорадикального окиснення, оскільки характеризуються тривалішим періодом розпаду, порівняно з продуктами ліпопероксидації. Найвищий вміст динітрофенілгідразонів основного та нейтрального характеру спостерігали у мозку однодобових кроленят. Проте з віком вміст продуктів окисної модифікації білків у органах досліджуваних тварин зменшувався, що свідчить про пригнічення вільнорадикальних процесів і активацію системи антиоксидантого захисту.uk_UA
dc.description.abstractThe content of products of lipid peroxidation and products of oxidizing modification of proteins were investigated in the brain, heart and the longest back muscle of New Zealand breed rabbits. During investigations it was set, that concentration of the hydroperoxide of lipids (HPL) during research period was the lowest in the longest back muscle 4,79-5,63 u/g of tissue. The increase of content of TBA-RS was marked in the heart of rabbits with 2,24 mmol/ g of tissue in one-day old animals to 4,85 mmol/g of tissue in 90-day old animals. The oxidizing modification of proteins (OMP) products are the perspective marker of free-radical oxidization level estimation, as this index have the protracted period of disintegration, as compared to products of lipoperoxidation. High content of dynitrophenyhydrazines of basic and neutral character was seen in the brain of one day old rabbits. However, with age, content of ОМP products diminished in the organs of the investigated animals, that testified weakening of free-radical processes and activating of the system of antioxidant defense.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherЛьвівський національний університет імені Івана Франкаuk_UA
dc.subjectperoxidation of lipidsuk_UA
dc.subjectпероксидне окиснення ліпідівuk_UA
dc.subjectoxidizing modification of proteinsuk_UA
dc.subjectокисна модифікаціяuk_UA
dc.subjectrabbitsuk_UA
dc.subjectкроліuk_UA
dc.subjectbrainuk_UA
dc.subjectмозокuk_UA
dc.subjectheartuk_UA
dc.subjectсерцеuk_UA
dc.subjectthe longest back muscleuk_UA
dc.subjectнайдовший м'яз спиниuk_UA
dc.titleProcesses of peroxidation of lipids and proteins in organs of rabbits considering the age-old aspectuk_UA
dc.title.alternativeПроцеси пероксидного окиснення ліпідів та білків в органах кролів у віковому аспектіuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.92:612.015uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Processes_of_perox.pdf6,32 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.