Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4016
Title: Використання відходів харчової промисловості в період відгодівлі молодняку великої рогатої худоби
Other Titles: Use of food waste in the period of fattening young cattle
Authors: Ластовська, Ірина Олександрівна
Lastovska, Iryna
Косіор, Леся Тарасівна
Kosior, Lesia
Пірова, Людмила Вікторівна
Pirova, Liudmyla
Keywords: відходи харчової промисловості;прирости живої маси;період відгодівлі;food industry waste;прирости живої маси;the feeding period
Issue Date: 2019
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Ластовська І. О. Використання відходів харчової промисловості в період відгодівлі молодняку великої рогатої худоби / І.О. Ластовська, Л.Т. Косіор, Л.В. Пірова // Актуальні аспекти біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи: матеріали ІІІ Міжнародної науково­ практичної конференції викладачів і студентів (м. Дніпро, 16–18 травня 2018 р.). – Дніпро, 2018. – С.154-155.
Abstract: Досліджено вплив використання відходів харчової промисловості на прирости живої маси в період відгодівлі. Встановлено, що згодовування бугайцям в період відгодівлі раціону з додаванням харчових відходів сприяє їх інтенсивному росту. За живою масою у віці 16 міс. тварини дослідної групи переважали контрольну на 21,4 кг. За 60 днів відгодівлі від тварин було отримано приросту 59,4 кг в контрольній та 77,95 в дослідній групі. Середньодобовий приріст в контрольній групі за добу коливався в межах від 1096,5 до 1167,3 г, та 1193,5 до 1365 г – в дослідній.
Description: The influence of food industry waste on live weight gain during the fattening period is investigated. It has been found that feeding the bugs to the period of fattening the diet with the addition of food waste contributes to their intensive growth. By live weight at the age of 16 months. animals of the experimental group outweighed the control by 21.4 kg. During the 60 days of feeding the animals gained 59.4 kg in the control and 77.95 in the experimental group. The daily average gain in the control group per day varied from 1096.5 to 1167.3 g, and from 1193.5 to 1365 g in the experimental one.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4016
metadata.dc.identifier.udc: 636.2.033
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vikoristannia_vidhodiv.pdf177,95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.