Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3827
Назва: Інноваційні технології морозива із функціональними інгредієнтами
Інші назви: Innovative ice cream technology with functional ingredients
Автори: Рудакова, Тетяна Василівна
Rudakova, Tetiana
Мінорова, Антоніна Володимирівна
Minorova, Antonina
Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Ключові слова: функціональні продукти;функціональні інгредієнти;низькокалорійне морозиво;концентрат сироваткових білків;сироватка;рисове борошно;інулін;functional foods;functional ingredients;low-calorie ice cream;whey protein concentrate;whey;rice flour;inulin
Дата публікації: 2019
Видавництво: Інститут продовольчих ресурсів НААН
Бібліографічний опис: Рудакова Т.В. Інноваційні технології морозива із функціональними інгредієнтами / Т.В.Рудакова, А.В.Мінорова, С.А.Наріжний // Інноваційний розвиток харчової індустрії: зб. наук. праць за матеріалами VІІ Міжнар. наук.-практ. конф. 21 листоп. 2019 р. / Під заг. ред.М.П.Сичевського.- Київ, 2019 .- С. 73-75.
Короткий огляд (реферат): На сьогодні структура харчування людини зазнала суттєвих змін, що пов'язано із незбалансованістю харчування, а саме: вживання в їжу рафінованих вуглеводів, трансжирів, недостатньої кількості повноцінного білка. Крім того, надто швидкий темп життя населення у містах, хронічні стреси, застосування антибіотиків, погіршення екологічної ситуації та інші фактори негативно позначаються на здоров’ї людини, знижують імунітет, призводять до хронічних захворювань. Тому пріоритетним напрямком у харчовій промисловості, і в тому числі молочній галузі, є розробка технологій функціональних продуктів. Морозиво користується великим попитом серед дітей та різних верств населення і з кожним роком його асортимент розширюється. Враховуючи високу харчову цінність традиційних видів морозива, є необхідність розроблення нових різновидів цього продукту, що відповідатимуть вимогам сучасних тенденцій харчування. Метою роботи було провести системний аналіз існуючої інформації та останніх досліджень щодо виробництва функціональних продуктів та застосування у технології морозива інгредієнтів функціонального призначення із використанням сучасних нормативних й аналітичних джерел. Здійснено аналіз сучасних нормативних й аналітичних даних в світі та Україні щодо виробництва функціональних продуктів, видів функціональних інгредієнтів та застосування їх у технології морозива. Відмічено, що наразі важливим напрямом розвитку в індустрії збитих заморожених десертів є створення морозива із функціональними інгредієнтами з низьким вмістом жиру і цукру. Отримані результати пошукової роботи будуть використані у розробленні технології низькокалорійного молочного морозива з використанням у складі рецептур функціональних інгредієнтів тваринного та рослинного походження.
Опис: Today, the structure of human nutrition has undergone significant changes, which is related to the imbalance of nutrition, namely: the consumption of refined carbohydrates, trans fats, insufficient amount of high-grade protein. In addition, too fast urban life, chronic stress, antibiotic use, environmental degradation, and other factors have a negative impact on human health, reduce immunity, and lead to chronic diseases. Therefore, the development of functional products technologies is a priority in the food industry, including the dairy industry. Ice cream is in high demand among children and various segments of the population and every year its range is expanding. Taking the high nutritional value of traditional types of ice cream into account, there is a need to develop new varieties of this product that will meet the requirements of current food trends. The purpose of the work was to conduct a systematic analysis of existing information and recent research on the production of functional products and the use of functional ingredients in ice cream technology using modern regulatory and analytical sources.which is related to the imbalance of nutrition, namely: the consumption of refined carbohydrates, trans fats, insufficient amount of high-grade protein. In addition, too fast urban life, chronic stress, antibiotic use, environmental degradation, and other factors have a negative impact on human health, reduce immunity, and lead to chronic diseases. Therefore, the development of functional products technologies is a priority in the food industry, including the dairy industry. Ice cream is in high demand among children and various segments of the population and every year its range is expanding. Taking the high nutritional value of traditional types of ice cream into account, there is a need to develop new varieties of this product that will meet the requirements of current food trends. The purpose of the work was to conduct a systematic analysis of existing information and recent research on the production of functional products and the use of functional ingredients in ice cream technology using modern regulatory and analytical sources. The analysis of modern regulatory and analytical data in the world and Ukraine on the production of functional products, types of functional ingredients and their application in ice cream technology. It is noted that the creation of ice cream with low fat and sugar and functional ingredients is an important development in the frozen dessert industry. The results of this work will be used in the development of low-calorie milk ice cream technology with the use of recipes of functional ingredients of animal and vegetable origin.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3827
УДК: 637.344:663.674
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Innovatsiini_tekhnolohii.pdf737,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.