Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3493
Назва: Effect of Roasted Soybean and Canola Seeds on Peroxisome Proliferator‐Activated Receptors Gamma (PPARG) Gene Expression and Cattle Milk Characteristics
Інші назви: Вплив смаженого насіння сої та каноли на експресію гена на активований проліфератором пероксину (PPARG) ген на експресію та характеристики молока великої рогатої худоби
Автори: Ahsani, Muchamed
Ахсані, Мухамед
Mohammadabadi, Mohammadreza
Мохадабаді, Мохамадреза
Fozi, Muchamed Asadi
Фозі, Мухамед Асаді
Koshkooieh, Ali Esmailizadeh
Кошкої, Алі Есмалізадех
Khezri, Asan
Хезрі, Асан
Babenko, Olena
Бабенко, Олена Іванівна
Bushtruk, Maryna
Буштрук, Марина Віталіївна
Tkachenko, Serhii
Ткаченко, Сергій Васильович
Stavetska, Ruslana
Ставецька, Руслана Володимирівна
Klopenko, Natalia
Клопенко, Наталія Ігорівна
Ключові слова: adipose tissue;gene expression;Iranian Holstein cattle;PPARG;жирова тканина;експресія генів;іранська Голштинська худоба;PPARG
Дата публікації: 2019
Видавництво: Iranian Journal of Аpplied Animal Science
Бібліографічний опис: Effect of Roasted Soybean and Canola Seeds on Peroxisome Proliferator Activated Receptors Gamma (PPARG) Gene Expression and Cattle Milk Characteristics / M.Ahsani, M.R.Mohammadabadi, M.Asadi Fozi at al. // Iranian Journal of Applied Animal Science .- 2019 .- № 9(4) .- P. 635-642.
Короткий огляд (реферат): The aim of this research was to investigate the changes in milk yield and its composition, fatty acid profile and peroxisome proliferator-activated receptors gamma (PPARG) gene expression in adipose tissue of Ira-nian Holstein cattle in response to feeding isonitrogenous and isocaloric diets but formulated based on dif-ferent oilseeds (soybean or canola seeds). Twenty cows were tested randomly with experimental diets. Sampling from subcutaneous adipose tissue was performed. Moreover, fatty acid composition was ana-lyzed, total RNA was isolated, cDNA synthesized and samples were amplified. SPSS 16.0, LinRegPCR and REST software were used to analyze real-time polymerase chain reaction results of gene expression. The amount of PPARG gene expression in the adipose tissue for canola seed treatment, in comparison with the soybean seed was higher. The milk production, 4% fat corrected milk, fat percentage, milk urea nitrogen and body condition score between two treatments was significant (P<0.05).
Опис: Мета цього дослідження полягала в дослідженні змін якості молока та його складу, профілю жирної кислоти та експресії генів гамма-рецепторів, активованих проліфератором пероксизому (PPARG) в жировій тканині великої рогатої худоби Ірану-Голштинів у відповідь на годування ізонітрогенними та ізокалорійними дієтами, але сформульовано на основі дифференціальних олійних культур (насіння сої або ріпаку). Двадцять корів тестували випадковим чином за допомогою експериментальних дієт. Здійснено відбір проб з підшкірної жирової клітковини. Більше того, склад жирних кислот аналізували, виділяли загальну РНК, синтезували кДНК та ампліфікували зразки. Для аналізу результатів полімеразної ланцюгової реакції в реальному часі експресії генів використовувались програмні засоби SPSS 16.0, LinRegPCR та REST. Кількість експресії гена PPARG в жировій тканині для обробки насіння ріпаку порівняно з насінням сої була вищою. Виробництво молока, 4% коригуваного жиру молока, відсоток жирності, молочний азот сечовини та показник стану тіла між двома методами лікування було значним (P <0,05).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3493
ISSN: 2251-628X Print
2251-631X Online
УДК: 636.2.082.1:633.72
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Effect_of_Roasted.pdf329,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.