Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3493
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorAhsani, Muchamed-
dc.contributor.authorАхсані, Мухамед-
dc.contributor.authorMohammadabadi, Mohammadreza-
dc.contributor.authorМохадабаді, Мохамадреза-
dc.contributor.authorFozi, Muchamed Asadi-
dc.contributor.authorФозі, Мухамед Асаді-
dc.contributor.authorKoshkooieh, Ali Esmailizadeh-
dc.contributor.authorКошкої, Алі Есмалізадех-
dc.contributor.authorKhezri, Asan-
dc.contributor.authorХезрі, Асан-
dc.contributor.authorBabenko, Olena-
dc.contributor.authorБабенко, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorBushtruk, Maryna-
dc.contributor.authorБуштрук, Марина Віталіївна-
dc.contributor.authorTkachenko, Serhii-
dc.contributor.authorТкаченко, Сергій Васильович-
dc.contributor.authorStavetska, Ruslana-
dc.contributor.authorСтавецька, Руслана Володимирівна-
dc.contributor.authorKlopenko, Natalia-
dc.contributor.authorКлопенко, Наталія Ігорівна-
dc.date.accessioned2019-12-24T07:59:03Z-
dc.date.available2019-12-24T07:59:03Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationEffect of Roasted Soybean and Canola Seeds on Peroxisome Proliferator Activated Receptors Gamma (PPARG) Gene Expression and Cattle Milk Characteristics / M.Ahsani, M.R.Mohammadabadi, M.Asadi Fozi at al. // Iranian Journal of Applied Animal Science .- 2019 .- № 9(4) .- P. 635-642.uk_UA
dc.identifier.issn2251-628X Print-
dc.identifier.issn2251-631X Online-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3493-
dc.descriptionМета цього дослідження полягала в дослідженні змін якості молока та його складу, профілю жирної кислоти та експресії генів гамма-рецепторів, активованих проліфератором пероксизому (PPARG) в жировій тканині великої рогатої худоби Ірану-Голштинів у відповідь на годування ізонітрогенними та ізокалорійними дієтами, але сформульовано на основі дифференціальних олійних культур (насіння сої або ріпаку). Двадцять корів тестували випадковим чином за допомогою експериментальних дієт. Здійснено відбір проб з підшкірної жирової клітковини. Більше того, склад жирних кислот аналізували, виділяли загальну РНК, синтезували кДНК та ампліфікували зразки. Для аналізу результатів полімеразної ланцюгової реакції в реальному часі експресії генів використовувались програмні засоби SPSS 16.0, LinRegPCR та REST. Кількість експресії гена PPARG в жировій тканині для обробки насіння ріпаку порівняно з насінням сої була вищою. Виробництво молока, 4% коригуваного жиру молока, відсоток жирності, молочний азот сечовини та показник стану тіла між двома методами лікування було значним (P <0,05).uk_UA
dc.description.abstractThe aim of this research was to investigate the changes in milk yield and its composition, fatty acid profile and peroxisome proliferator-activated receptors gamma (PPARG) gene expression in adipose tissue of Ira-nian Holstein cattle in response to feeding isonitrogenous and isocaloric diets but formulated based on dif-ferent oilseeds (soybean or canola seeds). Twenty cows were tested randomly with experimental diets. Sampling from subcutaneous adipose tissue was performed. Moreover, fatty acid composition was ana-lyzed, total RNA was isolated, cDNA synthesized and samples were amplified. SPSS 16.0, LinRegPCR and REST software were used to analyze real-time polymerase chain reaction results of gene expression. The amount of PPARG gene expression in the adipose tissue for canola seed treatment, in comparison with the soybean seed was higher. The milk production, 4% fat corrected milk, fat percentage, milk urea nitrogen and body condition score between two treatments was significant (P<0.05).uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherIranian Journal of Аpplied Animal Scienceuk_UA
dc.subjectadipose tissueuk_UA
dc.subjectgene expressionuk_UA
dc.subjectIranian Holstein cattleuk_UA
dc.subjectPPARGuk_UA
dc.subjectжирова тканинаuk_UA
dc.subjectекспресія генівuk_UA
dc.subjectіранська Голштинська худобаuk_UA
dc.subjectPPARGuk_UA
dc.titleEffect of Roasted Soybean and Canola Seeds on Peroxisome Proliferator‐Activated Receptors Gamma (PPARG) Gene Expression and Cattle Milk Characteristicsuk_UA
dc.title.alternativeВплив смаженого насіння сої та каноли на експресію гена на активований проліфератором пероксину (PPARG) ген на експресію та характеристики молока великої рогатої худобиuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.082.1:633.72uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Effect_of_Roasted.pdf329,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.