Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3408
Назва: Формування довжини стебла у селекційних номерів пшениці м’якої озимої, отриманих від батьківських форм різного походження
Інші назви: Stem length formation in soft winter breeding numbers obtained from parental forms of different origins
Формирование длины стебля в селекционных номеров пшеницы мягкой озимой, полученных от родительских форм различного происхождения
Автори: Лозінський, Микола Владиславович
Lozinsky, Nikolay
Ключові слова: пшениця м’яка озима;довжина стебла;селекційні номери;батьківські форми;soft winter wheat;stem length;breeding numbers;parental forms
Дата публікації: тра-2015
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університ
Короткий огляд (реферат): Дослідження провідних наукових установ свідчать, що важливим фактором зростання і стабілізації урожайності с.-г. культур є створення і впровадження сортів, які б відповідали сучасним вимогам виробництва. В умовах Білоцерківської дослідно-селекційної станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків у 2011-2013 рр. порівнювали напівкарликові і середньорослі селекційні номери конкурсного сортовипробування пшениці м’якої озимої за довжиною головного стебла і міжвузлями, що її формують. Важливим також було визначення норми реакції рослин на зміну умов вирощування. Исследования ведущих научных учреждений свидетельствуют, что важным фактором роста и стабилизации урожайности сельскохозяйственных культур является создание и внедрение сортов, отвечающих современным требованиям производства. В условиях Белоцерковской опытно-селекционной станции Института биоэнергетических культур и сахарной свеклы в 2011-2013 гг. Сравнивали полукарликовые и среднерослые селекционные номера конкурсного сортоиспытания пшеницы мягкой озимой по длине главного стебля и междоузлиями, которые ее формируют. Важным также было определение нормы реакции растений на изменение условий выращивания.Studies of leading scientific institutions show that an important factor in the growth and stabilization of agricultural productivity. crops are the creation and introduction of varieties that meet the modern requirements of production. In the conditions of the Bilotserkiv Research and Breeding Station of the Institute of Bioenergy Crops and Sugar Beet in 2011-2013, semi-dwarf and middle-grown selection numbers of competitive winter wheat soft variety were compared with the length of the main stem and the nodes that form it. It was also important to determine the rate of response of plants to changing growing conditions.
Опис: Лозінський М.В. Формування довжини стебла у селекційних номерів пшениці м’якої озимої, отриманих від батьківських форм різного походження // Тези доповідей міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених, аспірантів і докторантів «Новітні технології в рослинництві» Біла Церква, 14-15 травня 2015 р. С. 21-22
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3408
УДК: 633. 111 ”324“: 581. 44
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Formuvannia dovzhyny stebla.pdf199,41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.