Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3297
Назва: Роль фактору вгодованості за різних технологій утримання в реалізації продуктивного потенціалу молочної худоби.
Інші назви: The role of fattening factor at different technologies of management in realization of dairy cattle productive potential.
Автори: Борщ, Олександр Олександрович
Borshch, Oleksandr
Ключові слова: українська чорно-ряба молочна порода;вгодованість;безприв’язно-боксове утримання;продуктивність;відтворення;отелення;поведінка;молоковіддача;біоенергетична оцінка;шкала;the Ukrainian black-and-white dairy breed;fattening;loose-cеll management;productivity;reproduction;calving;behavior;milk removal;bioenergetic estimation;scale
Дата публікації: 2016
Видавництво: Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Борщ О.О. Роль фактору вгодованості за різних технологій утримання в реалізації продуктивного потенціалу молочної худоби: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. с.-г. наук : спец. 06.02.04 „технологія виробництва продуктів тваринництва” / О.О. Борщ. - Дніпропетровськ, 2016. — 22 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 06.02.04 – технологія виробництва продуктів тваринництва. ДВНЗ «Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет», Дніпропетровськ, 2016. У роботі вперше комплексно вивчено динаміку вгодованості корів української чорно-рябої молочної породи та її вплив на продуктивні й відтворні ознаки за різних систем утримання і доїння. Досліджено вплив вгодованості на поведінку високопродуктивних корів, показники молоковиведення, біоенергетичні показники. Встановлена тенденція до підвищення в наступну лактацію продуктивних, відтворних, біоенергетичних ознак та показників стану здоров’я у корів з вгодованістю перед отеленням від 3-х до 4-х балів. Також встановлено, що максимальне зниження вгодованості у корів в першу третину лактації у таких корів складало 0,5‒0,75 бала, тоді як у корів з вгодованістю 4 і більше бала перед отеленням цей показник становив 1‒1,25 бала. Розроблені методичні підходи щодо визначення вгодованості корів за умов різних варіантів безприв’язного утримання і доїння в доїльних залах на установках різного типу.
Опис: Thesis for the degree of the candidate of agricultural science in specialty 06.02.04 – technology of animal products. State University «Dnipropetrovsk State Agrarian University of Economics», Dnipropetrovsk, 2016. The complex dynamics of fattening of the Ukrainian black-and-white dairy breed cows and its influence on the productive and reproduced signs at the different systems of main tenance and milking is studied for the first time. The influence off atteningon the behavior of high-producing cows, indexes of milk removal, bioenergetic indexes is investigated. The tendency to the in crease in the next lactation of the productive, reproduced, bioenergetics ignsand indexes of the state of health in cows with fattening before calving from 3 to 4 points is set. It is also set that the maximal decline of fattening for cows in the first third of lactation for such cows was 0,5‒0,75 points, while for cows with fattening 4 and more points before calving this index was 1–1,25 points. The methodical approaches concerning the cows fattening determination under the loose management different variants conditions and parlor milking on the different type of installations are worked out.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3297
УДК: 636.2.083:636.2.082.12/.13
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
rolfaktoru_vgodovanosti.pdf792,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.