Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/322
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШарандак, Павло Васильович-
dc.contributor.authorSharandak, Pavlo-
dc.contributor.authorЛевченко, Володимир Іванович-
dc.contributor.authorLevchenko, Volodymyr-
dc.date.accessioned2018-03-22T08:14:42Z-
dc.date.available2018-03-22T08:14:42Z-
dc.date.issued2015-10-
dc.identifier.issn2310-4902-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/322-
dc.descriptionШарандак П.В. Аліментарні фактори – основа внутрішньої поліметаболічної патології вівцематок / П.В. Шарандак, В.І. Левченко // Наук. вісник вет. медицини: зб. наук. праць. – Біла Церква, 2015. – № 2 (122). – С. 88–98.uk_UA
dc.description.abstractПроведено дослідження 19 проб кормів на вміст мікроелементів, детальний аналіз раціонів кітних вівцематок у 5 районах Луганської області, клінічне дослідження 393 тварин, біохімічний аналіз 393 проб сироватки крові й 20 – сечі, ультразвукове обстеження 12 тварин, аналіз 10 біоптатів печінки та нирок, післязабійний огляд. Загальним недоліком усіх раціонів вівцематок є порушення їх структури, надмірна кількість сухої речовини і клітковини, низька концентрація енергії, сирого і перетравного протеїну, легкоферментованих вуглеводів, фосфору, сульфуру, купруму, цинку, мангану, кобальт, інколи йоду, надмірна – клітковини, кальцію, калію й феруму в 1 кг сухої речовини кормів раціонів, низьке співвідношення між сумарною кількістю крохмалю і цукру з перетравним протеїном. На основі результатів діагностичних досліджень встановлено гепатодистрофію, гепаторенальний та гепатоостеодистрофічний синдроми, н.ефроз, остеодистрофію і мікроелементози. Частка кожної з перерахованих патологій залежить від фізіологічного стану вівцематок: кітні, лактуючі, холості. Проведено исследование 19 проб кормов на предмет содержания микроэлементов, детальный анализ рационов суягных овцематок в 5 районах Луганской области, клиническое 393 животных, биохимический анализ 393 проб сыворотки крови и 20 проб мочи, ультразвуковое исследование 12 животных, анализ 10 биоптатов печени и почек, послеубойный осмотр. Общим недостатком всех рационов овцематок является нарушение их структуры, чрезмерное количество сухого вещества и клетчатки, низкая концентрация энергии, сырого и переваримого протеина, легкоферментированных углеводов ,фосфора, серы, меди, цинка, марганца, кобальта, иногда йода, чрезмерная – клетчатки, кальция, калия, магния и железа в 1 кг сухого вещества кормов рационов, низкое соотношение сумарного количества крахмала и сахара с переваримым протеином. На основе результатов диагностических обследований были установлены гепатодистрофия, гепаторенальный и гепатоостеодистрофический синдромы, нефроз, остеодистрофия и мироэлементозы. Доля каждой из перечисленных патологий зависит от физиологического состояния овцематок: суягные, лактирующие, холостые. Were made researches of 19 samples of feed for the content microelements, detail analysis of nutrition pregnant ewes in 5 districts of Lugansk region, clinical researches of 393 animals, biochemical analysis 393 samples of serum blood and 20 samples of urine, ultrasound estimation of 12 animals, analysis of 10 biopsies liver and kidney, slaughter house inspection. Common defect of all feedings is disturbance of its structure, high quantity of dry matter and cellulose, low concentration of energy, raw and digestive protein, light fermentation carbohydrates, phosphorus, Sulphur, copper, zinc, manganese, cobalt, sometimes iodium, excessive cellulose, calcium, kalium, magnesium and iron in 1 kg of dry matter, low correlation of sum starch and sugar with digestive protein. On the basis of results diagnostics estimation were set liver dystrophy, hepatorenal and hepatoosteodystrophic syndromes, nephrosis, osteodystrophy and microelementoses. Proportion of each pathology depends on physiological condition of ewes: pregnant, lactating, idle.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectвівцематки кітніuk_UA
dc.subjectовцематки суягныеuk_UA
dc.subjectewes pregnantuk_UA
dc.subjectраціонuk_UA
dc.subjectрационuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectсуха речовинаuk_UA
dc.subjectсухое веществоuk_UA
dc.subjectdry matteruk_UA
dc.subjectенергіяuk_UA
dc.subjectэнергияuk_UA
dc.subjectenergyuk_UA
dc.subjectпротеїнuk_UA
dc.subjectпротеинuk_UA
dc.subjectproteinuk_UA
dc.subjectкрохмальuk_UA
dc.subjectкрахмалuk_UA
dc.subjectstarchuk_UA
dc.subjectцукорuk_UA
dc.subjectсахарuk_UA
dc.subjectsugaruk_UA
dc.subjectклітковинаuk_UA
dc.subjectклетчаткаuk_UA
dc.subjectcelluloseuk_UA
dc.subjectмакро- і мікроелементиuk_UA
dc.subjectмакро- и микроэлементыuk_UA
dc.subjectmacro- and microelementsuk_UA
dc.titleАліментарні фактори – основа внутрішньої поліметаболічної патології вівцематокuk_UA
dc.title.alternativeAlimentar factors are the basis of internal polymethabolic pathology in ewesuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:616.391:636.3.084.413uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
alimentarni_fakt.pdf345,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.