Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3210
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛясота, Василий Петрович-
dc.contributor.authorLyasotа, Vasily-
dc.contributor.authorБогатко, Надежда Михайловна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiіa-
dc.contributor.authorБукалова, Наталия Владимировна-
dc.contributor.authorBukalova, Nataliіa-
dc.contributor.authorБогатко, Леонид Мечиславович-
dc.contributor.authorBogatko, Leonid-
dc.contributor.authorКолодка, Алина Васильевна-
dc.contributor.authorKolodka, Alina-
dc.date.accessioned2019-12-16T13:35:22Z-
dc.date.available2019-12-16T13:35:22Z-
dc.date.issued2019-06-
dc.identifier.citationСанитарно-гигиеническая оценка меда по показателям качества и безопасности / В.П. Лясота, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова та ін. // Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства. Горки, 2019. – Ч. 2. – С. 179–185.uk_UA
dc.identifier.issn978-985-467-864-1-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3210-
dc.descriptionThe novelty of the research work is that, based on scientific research, it has been established that rapeseed honey in terms of organoleptic, physicochemical parameters and falsification definition met the requirements of the national standard DSTU 4497: 2005 “Natural honey. Technical conditions "and is suitable for use as a food product. As a result of determining the quality and safety of buckwheat honey (polyfleral), insignificant deviations from the sanitary and hygienic requirements were established in terms of mechanical pollution, diastatic number and the presence of natural honeydew, and therefore honey does not meet the requirements of the national standard DSTU 4497: 2005 and is considered conditionally suitable for human nutrition. In determining the quality and safety of honey sunflower (polyfleral) it was found that deviations from most sanitary and hygienic requirements were not found, and therefore honey meets the requirements of State Standard 4497: 2005. A rapid, efficient method for carrying out honey was developed to determine the quality, safety and falsification of honey. Refractometer POCKET-PAL-3.uk_UA
dc.description.abstractНовизной научно-исследовательской работы является то, что на основе научно-практических исследований установлено, что мед рапсовый по органолептическим, физико-химическим показателям и определению фальсификации отвечал требованиям национального стандарта ДСТУ 4497: 2005 «Мед натуральный. Технические условия» и пригоден для употребления в качестве пищевого продукта. В результате определения качества и безопасности меда гречишного (полифлерный) были установлены незначительные отклонения от санитарно-гигиенических требований по показателям механической загрязненности, диастазного числа и присутствию естественной медовой пади, а потому мед не соответствует требованиям национального стандарта ДСТУ 4497: 2005 и считается условно пригодным для питания человека. При определении качества и безопасности меда подсолнечного (полифлерный) установлено, что отклонений от большинства санитарно-гигиенических требований не обнаружено, а потому мед соответствует требованиям ДСТУ 4497: 2005. Разработан экспрессный, эффективный в проведении способ для определения качества, безопасности и фальсификации меда с использованием рефрактометра POCKET-PAL-3. Новизною науково-дослідницької роботи є те, що на основі науково-практичних досліджень встановлено, що мед ріпаковий за органолептичними, фізико-хімічними показниками та визначення фальсифікації відповідав вимогам національного стандарту ДСТУ 4497: 2005 «Мед натуральний. Технічні умови »і придатний для вживання в якості харчового продукту. В результаті визначення якості і безпеки меду гречаного (поліфлерний) були встановлені незначні відхилення від санітарно-гігієнічних вимог за показниками механічної забрудненості, диастазного числа і присутності природної медової паді, а тому мед не відповідає вимогам національного стандарту ДСТУ 4497: 2005 і вважається умовно придатним для харчування людини. При визначенні якості та безпеки меду соняшникової (поліфлерний) встановлено, що відхилень від більшості санітарно-гігієнічних вимог не виявлено, а тому мед відповідає вимогам ДСТУ 4497: 2005 Розроблено експресний, ефективний в проведенні спосіб для визначення якості, безпеки і фальсифікації меду з використанням рефрактометра POCKET-PAL-3.uk_UA
dc.language.isoruuk_UA
dc.subjectмедuk_UA
dc.subjectкачествоuk_UA
dc.subjectбезопасностьuk_UA
dc.subjectнормативные документыuk_UA
dc.subjectфальсификацияuk_UA
dc.subjectсанитарно-гигиеническая оценкаuk_UA
dc.subjectрефрактометрuk_UA
dc.subjecthoneyuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectregulatory documentsuk_UA
dc.subjectfalsificationuk_UA
dc.subjectsanitary and hygienic assessmentuk_UA
dc.subjectrefractometeruk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectнормативні документиuk_UA
dc.subjectфальсифікаціяuk_UA
dc.subjectсанітарно-гігієнічна оцінкаuk_UA
dc.titleСанитарно-гигиеническая оценка меда по показателям качества и безопасностиuk_UA
dc.title.alternativeСанітарно-гігієнічна оцінка меду за показниками якості та безпекиuk_UA
dc.title.alternativeSanitary and hygienic assessment of honey in terms of quality and safetyuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc006.015.5/.8:614.31:638.16uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sanіtarno-gіgієnіchna_ocіnka.pdf531,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.