Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3003
Title: Вплив інбридингу на формування кількості стручків на центральному суцвітті та насінин у стручку в сорту Магнат ріпаку ярого
Other Titles: Influence of inbreeding on the formation of the number of pods in the central inflorescence and seeds in the pod in the variety
Authors: Івко, Юлія Олександрівна
Ivko, Yulia
Keywords: ріпак ярий;spring rape;інбридинг;inbreeding;селекція;selection
Issue Date: 2013
Publisher: Сумський національний аграрний університет
Citation: Івко Ю.О. Вплив інбридингу на формування кількості стручків на центральному суцвітті та насінин у стручку в сорту Магнат ріпаку ярого / Ю.О. Івко // Гончарівські читання: зб.тез Міжнародної наук.-прак. конф. – Суми: СНАУ, 2013.– С.46-48.
Abstract: Інбридинг дає можливість розкрити величезну різноманітність спадковості виду, сорту. В перших поколіннях зумовлює депресію і складне розщеплення, появу різноманітних за ознаками особин, які при подальшому самозапиленні стають константними і відрізняються між собою за спадковими ознаками. Тому використання методу інбридингу, як прийому генотипової диференціації гетерозиготного матеріалу дозволяє виділити лінії, стабільні за господарсько цінними ознаками.
Description: Inbreeding makes it possible to reveal a huge variety of heredity of the species, variety. In the first generations, it causes depression and complicated splitting, the appearance of various on the basis of individuals, which with subsequent self-pollination become constant and differ in heredity. Therefore, the use of the inbreeding method, as the reception of genotypic differentiation of heterozygous material allows to distinguish lines that are stable on economically valuable grounds.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3003
metadata.dc.identifier.udc: 631.527.8-043.83:633.853.49’’321’’
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vplyv_inbrydynhu.pdf282,79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.