Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2953
Title: Біотехнологія одержання пребіотиків –олігоцукрів з рослинної сировини
Other Titles: Biotehnology receiving prebiotics – oligosaccharides from plant materials
Authors: Маляр, Дмитро Дмитрович
Malyar, Dmitry
Шадура, Юрій Миколайович
Shadura, Yurii
Бітюцький, Володимир Семенович
Bityutskii, Volodymyr
Keywords: пребіотики;інулін;фруктоолігоцукри;пектин;топінамбур;ультафільтрація;нанофільтрація;inulin;prebiotic;pectin;fructo-oligosaccharides;ultafiltration;Jerusalem artichoke;nanofiltration
Issue Date: 2011
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Маляр Д.Д. Біотехнологія одержання пребіотиків –олігоцукрів з рослинної сировини // Д.Д.Маляр, Ю.М.Шадура, В.С.Бітюцький // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2011 .- Вип.6(88) .- С. 83-87.
Abstract: Розроблена ресурсозберігаюча біотехнологія одержання пребіотичного комплексу з використанням мембранних технологій та екологічно нешкідливих біокаталізаторів спрямованої дії для одержання пребіотиків із необхідними властивостями.
Description: Developed biotechnology of obtaining a new prebiotic complex, which contains fruktozany different molecular weight and pectin. The technology involves the use of enzymatic transformation bitehnology rostitelnogo raw materials. In order to intensify the bioconversion of raw materials and production of prebiotics required molecular weight enzyme complex proposed to use controlled conditions, and biocatalysis. Proved the feasibility of using ultra- and nanofiltration for purification and concentration of prebiotic final product. .
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2953
metadata.dc.identifier.udc: 602.4:636.4.087.7
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Biotekhnolohiia_oderzhannia.pdf512,87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.