Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2948
Назва: | Використання нерозмеленого зерна пшениці в комбікормах для молодняку курей |
Інші назви: | The use of whole-grain of wheat is in the mixed fodders for the sapling of chickens |
Автори: | Гордієнко, Василь Михайлович Gordienko, Vasily Гришко, Віталій Анатолійович Grishko, Vitaliі |
Ключові слова: | ціле зерно пшениці;приріст живої маси;витрати корму;перетравність;untraced wheat grains;body-weight increase;expenditures of feeds;digestibility |
Дата публікації: | 2011 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Гордієнко В.М. Використання нерозмеленого зерна пшениці в комбікормах для молодняку курей / В.М.Гордієнко, В.А.Гришко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2011 .- Вип.6(88) .- С. 63-66. |
Короткий огляд (реферат): | Вивчали вплив комбікормів з цілим зерном пшениці та з ензимами, або без них, на приріст живої маси, витрати корму, перетравність протеїну та збереженість ремонтних курочок кросу «Борки-117». Встановлено, що згодовування курочкам, починаючи з 9-тижневого віку, комбікормів з 60 % цілого зерна пшениці підвищило приріст їх живої маси в 17 тижнів на 8,5 %. Введення гриндазиму до таких комбікормів сприяло зниженню витрат корму на одиницю приросту на 5,4 % та покращенню перетравності протеїну на 1,7 %. . |
Опис: | The effect mixed-feeds with untraced wheat grains and enzymes or without them on body-weight increase, expenditures of feeds, digestibility of proteins and safe keeping of replacement chickens of the cross «Borky - 117» was studied. It has been established that feeding chickens by mixed-feeds with 60 per cent of untraced wheat grains beginning with 9 week age rose their body- weight increase in 17 weeks by 8,5 %. Putting into such mixed-feeds furthered the decrease of feed expenditures per unit of bodyweight increase by 5,4 % and made better digestibility of protein by 1,7 %. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2948 |
УДК: | 636.52/58.086.1 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vykorystannia_nerozmelenoho.pdf | 317,5 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.