Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2832
Назва: Вплив селену на продуктивність та обмін азоту у молодняку свиней на відгодівлі
Інші назви: Influence of selenium on the on the productivity and digestion of nitrogen in the young pigs for fattening
Автори: Пірова, Людмила Вікторівна
Pirova, Liudmila
Ключові слова: свині;селен;продуктивність;витрати кормів;обмін азоту;pigs;selenium;productivity;costs of feed;exchange of nitrogen
Дата публікації: 2011
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Пірова Л.В. Вплив селену на продуктивність та обмін азоту у молодняку свиней на відгодівлі / Л.В.Пірова // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2011 .- Вип.6(88) .- С. 12-15.
Короткий огляд (реферат): Вивчено вплив селеніту натрію (0,2 мг/кг сухої речовини) та органічної сполуки селену (0,2; 0,3; 0,4 мг/кг сухої речовини) на інтенсивність росту, витрати кормів і обмін азоту у відгодівельного молодняку свиней. Введення органічної форми селену у вигляді сел-плексу на рівні 0,3 мг/кг сухої речовини раціону сприяє підвищенню середньодобових приростів на 12,2 %, зниженню витрат кормів на 8,6 % та покращенню засвоєння азоту на 14,5 %.
Опис: Influencing of selenit of sodium (0,2 mg/kg of dry matter) is studied and organic selenium compounds (0,2; 0,3; 0,4 mg/kg of dry matter) on the intensity of growth, expense of forage, and exchange of nitrogen in the young pigs for fattening. Introduction of organic selenium as Sel-Plex at the level of 0,3 mg/kg dry matter diet promotes increase of averaging at 12,2%, lower feed costs by 8,6 % and improve digestion of nitrogen in 14,5 %. .
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2832
УДК: 636.4.053.087.72:612-015
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_selenitu_na.pdf579,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.