Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2771
Назва: Особливості формування довжини колоса головного стебла сортами різних груп стиглості пшениці (Т. аestivum) озимої
Інші назви: Features of forming the length of the ear of the main stem by varieties of different groups of ripeness of wheat (T. aestivum) winter
Автори: Лозінський, Микола Владиславович
Lozinsky, Nikolay
Устинова, Галина Леонідівна
Ustinova, Halina
Ключові слова: пшениця м’яка озима;довжина колоса;головне стебло;сорти;групи стиглості;soft winter wheat;spikelets length;main stem;varieties;ripeness groups
Дата публікації: лис-2019
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університ
Бібліографічний опис: Лозінський М.В. Особливості формування довжини колоса головного стебла сортами різних груп стиглості пшениці (Т. аestivum) озимої / М.В. Лозінський, Г.Л. Устинова // Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Інноваційні технології в агрономії, агрохімії та екології. Землеустрій та кадастри у сучасних умовах: проблеми та вирішення: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 31 жовтня 2019 року. - Біла Церква, 2019. - С. 16-17.
Короткий огляд (реферат): Досліджено формування довжини колоса головного стебла в сортів пшениці м’якої озимої різних груп стиглості у контрасті за гідротермічними умовами роки. Нами встановлено, що в середньому за два роки досліджень, лише середньоранньої сорт Чорнява мав довгий колос (9,3 см). Найменша довжина колоса головного стебла спостерігалася у середньостиглого сорту Єдність (6,1 см), що свідчать про середню довжину. У інших сортів довжина колоса була середньою з показниками (6,5-8,2 см). Виявлено , що у 14 із 16 досліджуваних сортів пшениці м’якої озимої коефіцієнт варіації довжини головного колоса є незначним. Лише ранньостиглі сорти Кольчуга і Білоцерківська напівкарликова відзначалися середнім варіюванням ознаки.
Опис: The formation of the main stem spike length in soft winter wheat varieties of different ripeness groups in contrast to the hydrothermal conditions of the year was investigated. We find that in the average of two years of research, only the middle-early variety of Chornavia had a long spike (9.3 cm). The smallest spike length of the main stem was observed in the middle-ripe Unity variety (6.1 cm), indicating an average length. In other varieties, the length of the ear was average with indicators (6.5-8.2 cm). It was found that in 14 of the 16 varieties of mild winter wheat studied, the coefficient of variation in the length of the main ear was negligible. Only early-ripening varieties of Kolchuga and Bilotserkivka semi-dwarfism were noted with average variation of the trait.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2771
УДК: УДК 633.11"324":631.524.825
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti formuvannia.pdf293,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.