Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2555
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorBorshch, Oleksandr-
dc.contributor.authorБорщ, Олександр Олександрович-
dc.contributor.authorBorshch, Oleksandr-
dc.contributor.authorБорщ, Олександр Васильович-
dc.contributor.authorKosior, Lesia-
dc.contributor.authorКосіор, Леся Тарасівна-
dc.contributor.authorLastovska, Iryna-
dc.contributor.authorЛастовська, Ірина Вікторівна-
dc.contributor.authorPirova, Liudmyla-
dc.contributor.authorПірова, Людмила Вікторівна-
dc.date.accessioned2019-10-08T08:22:15Z-
dc.date.available2019-10-08T08:22:15Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationThe influence of crossbreeding on the protein composition, nutritional and energy value of cow milk / O. Borshch, O. Borshch, L. Kosior, et al. // Bulgarian Journal of Agricultural Science.- 2019 .- №25 (No 1). - P.117–123.uk_UA
dc.identifier.issn1310-0351-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2555-
dc.descriptionВикористання кросбридингу, як елемента поліпшення молочної худоби у комерційних стадах вплинуло на білковий склад молока та його харчову і енергетичну цінність. Помісі чорно-рябих та швіцьких корів перевищували чистопородних аналогів за масовою часткою жиру на 0,08%, білка – 0,05%, а червоно-рябих корів з монбельярдами суттєво пепреважали чистопородних аналогів за вмістом жиру на 0,16%, білка – на 0,14%. Встановлено, що білок молока у помісей першого покоління (F1), отриманих в результаті схрещування місцевих чорно- та червоно-рябих корів з швіцькою та монбельярдською породами мав вищу біологічну повноцінність. Молочний білок помісних корів не містив амінокислот, скор яких був менше 100%. За коефіцієнтом утилітарності (засвоєння), котрий характеризує біологічну повноцінність білків молока, спостерігали суттєву перевагу кросбредних корів над чистопородними аналогами.uk_UA
dc.description.abstractThe use of crossbreeding as an element of improving livestock in commercial herds has affected the protein composition of milk and its nutritional and energy value. The cross of Ukrainian Black-Spotted and Brown Swiss cows have exceeded the purebred analogues in a mass fraction of fat by 0.08%, protein – by 0.05%, and the cross of Ukrainian Red-Spotted cows with Montbeliarde ones have signifi cantly surpassed purebred analogues in the content of fat by 0.16%, protein – by 0.14%. It has been established that the milk protein of the crossbred fi rst generation (F1) obtained as a result of the local Black- and Red-Spotted cows with Brown Swiss and Montbeliarde breeds crossing had a higher biological value. Milk protein of the local cows did not contain amino acids, which score was less than 100%. According to the coeffi cient of utility (assimilation) which characterizes the biological value of milk proteins, a signifi cant advantage of crossbred cows over purebred counterparts has been observed.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherAgricultural Academyuk_UA
dc.subjectcrossbreedinguk_UA
dc.subjectcow milkuk_UA
dc.subjectmilk fatuk_UA
dc.subjectmilk proteinuk_UA
dc.subjectamino acidsuk_UA
dc.subjectміжпородне схрещуванняuk_UA
dc.subjectамінокислотиuk_UA
dc.subjectмолоко корівuk_UA
dc.subjectмолочний жирuk_UA
dc.subjectмолочний білокuk_UA
dc.titleThe influence of crossbreeding on the protein composition, nutritional and energy value of cow milkuk_UA
dc.title.alternativeВплив кросбридингу на показники якості молока корів, його білковий склад, харчову та енергетичну цінністьuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.082.4:637.12.04uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Influence_of.pdf77,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.