Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2552
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorBorshch, Aleksandr-
dc.contributor.authorБорщ, Олександр Олександорович-
dc.contributor.authorBorshch, Aleksandr-
dc.contributor.authorБорщ, Олександр Васильович-
dc.contributor.authorLutsenko, Maria-
dc.contributor.authorЛуценко, Марія Михайлівна-
dc.contributor.authorMerzlov, Sergii-
dc.contributor.authorМерзлов, Сергій Віталійович-
dc.contributor.authorKosior, Lesia-
dc.contributor.authorКосіор, Леся Тарасівна-
dc.contributor.authorLastovska, Iryna-
dc.contributor.authorЛастовська, Ірина Олександрівна-
dc.contributor.authorPirova, Liudmyla-
dc.contributor.authorПірова, Людмила Вікторівна-
dc.date.accessioned2019-10-07T11:37:50Z-
dc.date.available2019-10-07T11:37:50Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationAmino acid and mineral composition of milk from local Ukrainian cows and their crossbreedings with Brown Swiss and Montbeliarde breeds / A.A. Borshch, A.V. Borshch, M.M. Lutsenko and other // Journal of the Indonesian Tropical Animal Agriculture. - 2018. - T. 43 (3). - C. 238-246uk_UA
dc.identifier.issn2087-8273-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2552-
dc.descriptionМетою досліджень було проаналізувати мінеральний склад молока, амінокислотний склад молочного білка та продуктивність за 305 днів лактації у кросбредних корів порівняно з чистопородними місцевими українськими аналогами. Встановлено, що мінеральний склад молока та його технологічні властивості у кросбредних корів були вищими порівняно з чистопородними аналогами. Вміст жиру переважав на 0,08-0,16%, білка на 0,15-0,22%, а основних мікроелементів Ca і P на 2,66-8,83 та 2,12-7,81 мг/100 г молока відповідно. Молочний білок корів-помісей відзначався більш збалансованим складом незамінних амінокислот (ЕАА) та їх співвідношенням придатним до переробки. Кількість ЕАА у 100 г білка молока кросбредних корів на 3,11-6,25 % вища порівняно з місцевими аналогами. Молочний білок корів досліджуваних порід не містить амінокислот співвідношення яких менше оптимального, порівняно з амінокислотною формулою відповідності потребам людини за FAO/WHO. Цими дослідженнями встановлено, що найкращим за якісним та білковим складом було молоко червоно-рябих і монбельярдських помісей, що дає підстави вважати його найбільш придатним для виробництва сирів і кисломолочних продуктів. Ці дані можуть мати значення для отримання молока з більш якісним білковим та мінеральним складом в плані придатності до подальшої переробки.uk_UA
dc.description.abstractThe aim of this study was to analyze the mineral composition of milk, the amino acid compositionof milk protein, and the productivity per 305 days of lactation in crossbred cows compared to pure-breedlocal Ukrainian analogues. The research was conducted at cows of the Ukrainian Black-Spotted (UBS)dairy breed and crossbred cows of the first-generation obtained as a result of crossing with Brown Swissbreed and at cows of the Ukrainian Red-Spotted (URS) dairy breed and crossbred cows of the first-generation obtained by crossing of the URS dairy breed with Montbeliarde breed. In both farms therewere two groups of pure-breed and crossbred cows-analogues. The mineral composition of milk and itstechnological properties in crossbred cows were higher compared to the pure-breed analogues. The fatcontent of milk crossbred cows exceeded by 0.08-0.16%, protein exceeded by 0.15-0.22%, and the maintrace elements include Ca and P – by 2.66-8.83 and 2.12-7.81 mg/100 g of milk, respectively. Milkprotein of crossbred cows was marked by a more balanced composition of essential amino acids (EAAs)and their ratio suitable for processing. The amount of EAAs in 100 g of milk protein of crossbred cowswas 3.11-6.25% higher compared to local analogues. Crossbred cows dominatedpure-breedanaloguesbythemineralcompositionofmilk. The authors recommend the use of Montbeliarde or Brown Swiss breeds in commercial herds to improve the technological properties of milkuk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherFaculty of Animal Agriculture, Diponegoro University and Indonesian Society of Animal Agricultureuk_UA
dc.subjectdairy cowsuk_UA
dc.subjectbreedsuk_UA
dc.subjectmajor mineral elementsuk_UA
dc.subjecthuman needuk_UA
dc.subjectamino acidsuk_UA
dc.subjectпородиuk_UA
dc.subjectамінокислотиuk_UA
dc.subjectпотреба людиниuk_UA
dc.subjectдійнні коровиuk_UA
dc.subjectосновні мінеральні елементиuk_UA
dc.titleAmino acid and mineral composition of milk from local Ukrainian cows and their crossbreedings with Brown Swiss and Montbeliarde breedsuk_UA
dc.title.alternativeАмінокислотний та мінеральний склад молока місцевих українських корів та їх помісей з швіцькою і монбельярдською породамиuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc637.12.04/.07uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
amino_acid.pdf160,56 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.