Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2529
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛясота, Василь Петрович-
dc.contributor.authorLyasota, Vasily-
dc.contributor.authorБогатко, Надія Михайлівна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiya-
dc.contributor.authorБукалова, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorBukalova, Natalia-
dc.date.accessioned2019-09-26T08:06:58Z-
dc.date.available2019-09-26T08:06:58Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationЛясота В.П. Санітарно-гігієнічна експертиза меду – запорука якості та його безпечності / В.П. Лясота, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. " Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту: Сучасний розвиток ветеринарної медицини та технологій тваринництва " ( БНАУ, 27-28 вересня 2018 р.). - Біла Церква, 2018. - С.34-36.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2529-
dc.descriptionOn the basis of scientific and practical researches it is established that honey is rapeseed (monofloral) in terms of organoleptic, physico-chemical parameters and defining falsification, it complied with the requirements of the national standard DSTU 4497: 2005 “Honey natural. Specifications »- and suitable for use as a food product. As a result of determining the quality and safety of buckwheat honey (polyflora) were deviations from the sanitary and hygienic requirements according to the mechanical indicators were established contamination, diastasis numbers and the presence of a natural honey pad, and therefore honey is not meets the requirements of national standard DSTU 4497: 2005 and is considered to be conditionally applicable for human nutrition In determining the quality and safety of honey sunflower (polyflora) found that deviations from most hygiene requirements not found, but honey contaminated mechanical unwanted impurities - hair, and therefore does not meet the requirements of DSTU 4497: 2005 and is to be rejected. For the first time, for the express determination of sanitary assessment of honey quality, it was applied POCKET-PAL-3 refractometer (Poland). Which makes it possible to determine the dry mass fraction substances with a subsequent subtraction of the mass fraction of water and its falsification.uk_UA
dc.description.abstractНа основі науково-практичних досліджень встановлено, що мед рапсовий (монофлорний) за органолептичними, фізико-хімічними показниками та визначенням фальсифікації відповідав вимогам національного стандарту ДСТУ 4497:2005 «Мед натуральний. Технічні умови» - та придатний для вживання в якості харчового продукту. В результаті визначення якості та безпечності меду гречаного (поліфлорний) були установлені відхилення від санітарно-гігієнічних вимог за показниками механічної забрудненості, діастазного числа та присутності природної медової паді, а тому мед не відповідає вимогам національного стандарту ДСТУ 4497:2005 і вважається умовно придатним для харчування людини При визначенні якості та безпечності меду соняшникового (поліфлорний) установлено, що відхилень від більшості санітарно-гігієнічних вимог не виявлено, але мед забруднений механічними небажаними домішками - волосся, а тому не відповідає вимогам ДСТУ 4497:2005 і підлягає бракуванню. Вперше для експресного визначення санітарної оцінки якості меду застосовано рефрактометр POCKET-PAL–3 (Польща). Що надає можливість визначити масову частку сухої речовини із подальшим вираховуванням масової частки води та його фальсифікації.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectмедuk_UA
dc.subjectорганолептичніuk_UA
dc.subjectфізико-хімічніuk_UA
dc.subjectфальсифікаціяuk_UA
dc.subjectнаціональний стандартuk_UA
dc.subjectекспрес визначенняuk_UA
dc.subjectрефрактометрuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjecthoneyuk_UA
dc.subjectorganolepticuk_UA
dc.subjectphysical and chemicaluk_UA
dc.subjectfalsificationuk_UA
dc.subjectnational standarduk_UA
dc.subjectexpress definitionuk_UA
dc.subjectrefractometeruk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.titleСанітарно-гігієнічна експертиза меду – запорука якості та його безпечностіuk_UA
dc.title.alternativeSanitary and hygienic expertise of honey is the key to quality and safetyuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc619:614.31:638.1uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sanitarno-gigijenichna_ekspertyza.pdf352,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.