Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2364
Назва: Стан та перспективи розвитку ринку хліба та хлібобулочних виробів Київської області
Інші назви: Situation and outlook for further development of bread and bakery in Kyiv region
Автори: Коваль, Надія Володимирівна
Коval, Nadiia
Ключові слова: ринок хліба та хлібобулочних виробів;bread and bakery market;ефективність функціонування;effectiveness of functioning
Дата публікації: 2014
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`
Бібліографічний опис: Коваль Н. В. Стан та перспективи розвитку ринку хліба та хлібобулочних виробів Київської області / Н.В. Коваль // Агросвіт. - 2014. - №3. - С. 21-27.
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано сучасний стан, основні тенденції та проблеми розвитку ринку хліба та хлібобулочних виробів України та Київської області. Обгрунтовано конкретні пропозиції щодо удосконалення його організації та підвищення ефективності, а саме: необхідність доопрацювання та прийняття профільного закону, що регулюватиме відносини, які виникають у процесі виробництва, переробки, пакування, транспортування, зберігання і реалізації хліба та хлібобулочних виробів; включення в калькуляцію цін на соціальні сорти хліба витрат, які суттєво впливають на собівартість продукції; боротьба зі зростанням тіньового ринку шляхом впровадження обов'язкової сертифікації виробництва; перегляд умов співпраці хлібозаводів з великими торговельними мережами; створення рівних умов для добросовісної конкуренції для всіх виробників хліба та хлібобулочних виробів.
Опис: The article deals with the analysis of the current condition, main trends and problems of development of bread and bakery market of Ukraine and Kyiv region. A number of proposals for improving its organization and enhancing its effectiveness are substantiated, among them: the need to finalize and pass industry legislation regulating the relationships arising in the process of production, processing, packaging, transportation, storage and sales of bread and bakery; including the expenses which influence the prime cost of the products, into the price calculation for discounted sorts of bread; fighting the growth of the illegal market through the obligatory certification of production; reviewing the conditions of collaboration between the bread-baking plants and big retail chains; creating equal conditions for fair competition among all the bread and bakery manufacturers.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2364
ISSN: 2306-6792
УДК: 339.1:664.6(477.41)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
stan_ta_perspektyvy.pdf173,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.