Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2364
Назва: | Стан та перспективи розвитку ринку хліба та хлібобулочних виробів Київської області |
Інші назви: | Situation and outlook for further development of bread and bakery in Kyiv region |
Автори: | Коваль, Надія Володимирівна Коval, Nadiia |
Ключові слова: | ринок хліба та хлібобулочних виробів;bread and bakery market;ефективність функціонування;effectiveness of functioning |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр` |
Бібліографічний опис: | Коваль Н. В. Стан та перспективи розвитку ринку хліба та хлібобулочних виробів Київської області / Н.В. Коваль // Агросвіт. - 2014. - №3. - С. 21-27. |
Короткий огляд (реферат): | У статті проаналізовано сучасний стан, основні тенденції та проблеми розвитку ринку хліба та хлібобулочних виробів України та Київської області. Обгрунтовано конкретні пропозиції щодо удосконалення його організації та підвищення ефективності, а саме: необхідність доопрацювання та прийняття профільного закону, що регулюватиме відносини, які виникають у процесі виробництва, переробки, пакування, транспортування, зберігання і реалізації хліба та хлібобулочних виробів; включення в калькуляцію цін на соціальні сорти хліба витрат, які суттєво впливають на собівартість продукції; боротьба зі зростанням тіньового ринку шляхом впровадження обов'язкової сертифікації виробництва; перегляд умов співпраці хлібозаводів з великими торговельними мережами; створення рівних умов для добросовісної конкуренції для всіх виробників хліба та хлібобулочних виробів. |
Опис: | The article deals with the analysis of the current condition, main trends and problems of development of bread and bakery market of Ukraine and Kyiv region. A number of proposals for improving its organization and enhancing its effectiveness are substantiated, among them: the need to finalize and pass industry legislation regulating the relationships arising in the process of production, processing, packaging, transportation, storage and sales of bread and bakery; including the expenses which influence the prime cost of the products, into the price calculation for discounted sorts of bread; fighting the growth of the illegal market through the obligatory certification of production; reviewing the conditions of collaboration between the bread-baking plants and big retail chains; creating equal conditions for fair competition among all the bread and bakery manufacturers. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2364 |
ISSN: | 2306-6792 |
УДК: | 339.1:664.6(477.41) |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
stan_ta_perspektyvy.pdf | 173,81 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.