Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2357
Назва: Вплив застосування комплексного ферментного препарату на перетравність корму та продуктивність курчат-бройлерів
Інші назви: Influence of application of complex enzyme preparation on digestion of feed and productivity of broiler chickens
Автори: Осіпенко, Олег Павлович
Osipenko, Oleg
Дяченко, Леонід Сидорович
Dyachenko, Leonid
Сивик, Тетяна Леонідівна
Syvyk, Tetyana
Ключові слова: курчата-бройлери;конверсія корму;середньодобові прирости;ферментний комплекс;Кінгзайм;перетравність;сирий протеїн;в’язкість хімусу;broiler chickens;feed conversion;daily increments;enzyme complex;Kingsiym;digestibility;crude protein;chyme viscosity
Дата публікації: 2015
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Осіпенко О.П. Вплив застосування комплексного ферментного препарату на перетравність корму та продуктивність курчат-бройлерів / О.П. Осіпенко, Л.С. Дяченко, Т.Л. Сивик // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: Збірник наукових праць . – Біла Церква: БНАУ . – 2015 . – Вип.2(120) . – С.149–153
Короткий огляд (реферат): У дослідженнях виявлено позитивний вплив комплексного ферментного препарату Кінгзайм на інтенсивність росту, конверсію і перетравність корму та в’язкість хімусу курчат-бройлерів. Було встановлено, що уведення до складу комбікорму 3-ї дослідної групи із зменшеною кількістю обмінної енергії на 65 ккал/кг ферментного препарату Кінгзайм в дозі 100 г/т корму сприяє збільшенню середньодобових приростів на 1,4 і 5,7 % та зменшенню конве-рсії корму на 2,3 і 3,5 %, порівняно із першою і другою групами. Засвоюваність сирого протеїну була вища у 3-й групі за додавання Кінгзайму, порівняно із другою групою, на 2,3 % (P<0,05) , та першою групою – на 2,01 %, а сирого жиру− на 2,45 та 1,96 %. Додавання до складу комбікорму курчат-бройлерів мультиензимного комплексу Кінгзайм сприяло зниженню в’язкості хімусу в клубовій кишці птиці 3-ї дослідної групи на 12,9 %, порівняно із першою групою, та на 26,7 %, порівняно із другої групою.
Опис: The studies showed a positive effect of the complex enzyme preparation Kingsiym on the growth intensity, conversion and digestibility of the feed and the viscosity of chyme broiler chickens. It was found that the introduction into the compound of the 3rd experimental group with a reduced amount of exchange energy by 65 kcal / kg of enzyme preparation Kingsiym in a dose of 100 g / ton of feed contributes to an increase in average daily increments of 1,4 and 5,7%, and the reduction of feed conversion by 2.3 and 3.5%, compared with the first and second groups. The digestibility of crude protein was higher in the 3rd group when added to Kingsiym, compared to the second group, by 2.3% (P <0.05), and the first group - by 2.01%, and the raw fat by 2.45 and 1.96%. The addition of chicken-broiler mixed-feed to the Kingsiym multiple-enzyme complex contributed to a decrease in the viscosity of chyme in the ileum of the bird of the 3rd experimental group by 12.9%, compared to the first group, and by 26.7%, compared with the second group.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2357
ISSN: 2310-9289
УДК: 636.52/58.087.8:612.3
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_zastosuvan.pdf354,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.