Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2336
Назва: Ефективність використання в годівлі свиней пробіотику у поєднанні з ферментним препаратом
Інші назви: Efficient of use of probiotics in pig feeding together with enzyme preparation
Автори: Чернявський, Олександр Олександрович
Cherniavskyi, Oleksandr
Ключові слова: молодняк свиней;раціони;пробіотик Протекто-актив;ферментний препарат Мацераза;продуктивність;комбікорм;young pigs;rations;probiotic Protecto-active;enzyme preparation Maceraza;productivity;mixed fodder
Дата публікації: 2015
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Чернявський О.О. Ефективність використання в годівлі свиней пробіотику у поєднанні з ферментним препаратом / О.О. Чернявський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: Збірник наукових праць . – Біла Церква: БНАУ . – 2015 . – Вип.2(120) . – С.171–174
Короткий огляд (реферат): Розглядається вплив сумісного згодовування пробіотику Протекто-актив і ферментного препарату Мацераза на продуктивні якості молодняку свиней. Встановлено, що найвищі прирости одержали від тварин, яким додавали Протекто-актив з розрахунку 3 г на 1 кг комбікорму (1,5 г на 10 кг живої маси) з першої доби проведення досліду і упродовж 90 діб, а Мацеразу – з 61-ї доби упродовж 60 діб. Мацеразу додавали до раціону з розрахунку 0,5 кг на 1 т корму. У результаті виробничої перевірки встановлено, що уведення до раціону молодняку свиней кормових добавок дало змогу збільшити валовий приріст живої маси тварин, порівняно з контролем, на 6,46 ц за однакового рівня їх годівлі, і сприяло одержанню 39,23 грн чистого прибутку на голову за період вирощування.
Опис: The influence of the co-feeding of the probiotic Protecto-active and the enzyme preparation Maceraza on the productive qualities of young pigs is considered. It was established that the highest increments of live weight were obtained from animals that were added Protecto-active at a rate of 3 g per 1 kg of mixed fodder (1.5 g per 10 kg of live weight) from the first day of the experiment and for 90 days, and Maceraza from the 61st days for 60 days. Maceraza was added to the diet at a rate of 0.5 kg per 1 ton of feed. As a result of the production check, it was found that the introduction of feed additives into the diet of young pigs made it possible to increase the gross increment of live weight of animals, compared with the control, by 646 kg at the same level of feeding, and helped to obtain 39.23 UAH of net profit per head for the period of growing.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2336
ISSN: 2310-9289
УДК: 636.4.053.087.8
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
efektyvnist_vykorystannia.pdf323,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.