Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2237
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.contributor.authorЧубар, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.authorChubar, Olga-
dc.date.accessioned2019-06-19T15:11:44Z-
dc.date.available2019-06-19T15:11:44Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationЦехмістренко С.І. Вміст деяких неферментативних компонентів антиоксидантної системи печінки перепела за умов оксидативного стресу та додавання насіння амаранту в комбікорм / С.І.Цехмістренко, О.М.Чубар // Вісник Білоцерківськог державного аграр. ун-ту. – Біла Церква, 2008. – Вип. 53. – С. 48–52.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2237-
dc.descriptionStudiend maintenance of SH-groups of albumen and reduced glutathione in the liver of quail under the condition hypoxia caused by introductionof nitrate of sodium. At experimental animals the decline of maintenance of nonenzyme components of the antioxidant systemwas marked in comparison with intact animals. The amaranth's seed feeding in mixed fodder results the declining of negative influencing of nitrates to the birds organism due to stabilization of maintenance of reduced glutatione and SH-groups of albumen. It enables to recommend to use the seed of amaranth as addition to the mixed fodder with a prophylactic purpose at oxidant stresses.uk_UA
dc.description.abstractВивчали вміст SH-гpyп білка та відновленого глутатіону у печінці перепела за умов гіпоксії, спричиненої введенням нітрату натрію. У птиці дослідної групи відмічали зниження вмісту неферментативних компонентів антиоксидантної системи порівняно з інтактною птицею. Згодовування насіння амаранту у складі комбікорму, за рахунок стабілізації вмісту відновленого глутатіону та SH-гpyп білка, зменшує негативній вплив нітратів на організм птиці, що дає можливість рекомендувати використання насіння амаранту як добавку до комбікорму з профілактичною метою за оксидативних стресів. Исследовали содержимое SH-групп белка и восстановленного глутатиона в печени перепела при условиях гипоксии, вызванной введением нитрата натрия. В экспериментальных животных регистрировали снижение содержимого неферментативных компонентов антиоксидантной системы в сравнении с интактной птицей. Скармливание семян амаранта в составе комбикорма за счет стабилизации содержимого восстановленного глутатиона и SH-групп белка уменьшает отрицательное влияние нитратов на организм птицы, что дает возможность рекомендовать использование семян амаранта как добавку к комбикорму с профилактической целью при оксидативных стрессах.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectвідновлений глутатіонuk_UA
dc.subjectSH-групи білкаuk_UA
dc.subjectпечінкаuk_UA
dc.subjectамарантuk_UA
dc.subjectнітратиuk_UA
dc.subjectантиоксидантна системаuk_UA
dc.subjectперепелиuk_UA
dc.subjectreduced glutationeuk_UA
dc.subjectSH-groups of albumenuk_UA
dc.subjectliveruk_UA
dc.subjectamaranthuk_UA
dc.subjectnitratesuk_UA
dc.subjectantioxidant systemuk_UA
dc.subjectquailsuk_UA
dc.subjectвосстановленный глутатионuk_UA
dc.subjectSH-группы белкаuk_UA
dc.subjectпеченьuk_UA
dc.subjectнитратыuk_UA
dc.subjectантиоксидантная системаuk_UA
dc.titleВміст деяких неферментативних компонентів антиоксидантної системи печінки перепела за умов оксидативного стресу та додавання насіння амаранту в комбікормuk_UA
dc.title.alternativeThe contents of some nonenzyme components of the antioxidant system of liver of quail subject to the condition oxidant stress and at addition in the mixed fodder of seed to the amaranthuk_UA
dc.title.alternativeСодержание некоторых неферментативных компонентов антноксидантнон системы печени перепела при условиях оксидативного стресса и добавлении в комбикорм семян амарантаuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.5:598.261.7:591.133.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vmist_deiakykh.pdf3,29 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.