Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2202
Title: Рівень глутатіонової системи антиоксидантного захисту у тканинах підшлункової залози перепелів при нітратному навантаженні
Other Titles: Level glutathione system’s antioxidant protection in pancreas’ tissue after nitritic intoxication
Authors: Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana
Цехмистренко, Светлана Ивановна
Пономаренко, Наталія Вікторівна
Ponomarenko, Nataliia
Пономаренко, Наталия Викторовна
Keywords: зерно амаранту;corn of amaranth;зерно амаранта;глутатіонова система антиоксидантного захисту;glutathione system antioxidant protection;глутатионовая система антиоксидантной защиты
Issue Date: 2006
Citation: Цехмістренко С.І. Рівень глутатіонової системи антиоксидантного захисту у тканинах підшлункової залози перепелів при нітратному навантаженні / С.І.Цехмістренко, Н.В.Пономаренко // Світ медицини та біології. – 2006. – № 2. – С. 49–52
Abstract: Досліджено кількість відновленого глутатіону і активність ферментів глутатіонової системи – глутатіонпероксидази і глутатіонредуктази. Встановлено, нітратне навантаження і згодовування зерна амаранту супроводжується вираженими змінами глутатіонової системи антиоксидантного захисту. Исследовано количество восстановленного глутатиона и активность ферментов – глутатионпероксидазы и глутатионредуктазы. Установлено, что нитратная загрузка и скармливание зерна амаранта сопровождается выраженными изменениями глутатионовой системы антиоксидантной защиты.
Description: The amount of recovered and the activity of rnzymes glutathiones system – glutathione peroxidase and glutathione reductase was studie. It was fownd, that nitrate load and feeding of the corn of amaranth are instrumental of variation in the glutathione system antioxidant protection.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2202
metadata.dc.identifier.udc: 577.1:612.34:631.842:598.261.7
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Riven_ hlutat_sys_.pdf3,14 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.