Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1954
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Гуляєв-Зайцев, Сергій Сергійович | - |
dc.contributor.author | Guliayev-Zaytsev, Serhiy | - |
dc.contributor.author | Наріжний, Сергій Анатолійович | - |
dc.contributor.author | Narizhniy, Serhiy | - |
dc.contributor.author | Кімачинський, Сергій Іванович | - |
dc.contributor.author | Kimachinskiy, Serhiy | - |
dc.date.accessioned | 2019-02-26T09:17:41Z | - |
dc.date.available | 2019-02-26T09:17:41Z | - |
dc.date.issued | 2009 | - |
dc.identifier.citation | Гуляев-Зайцев С.С. Эмульсор Я5-ОММ – залог получения качественного спреда / С.С. Гуляев-Зайцев, С.И.Кимачинский ,С.А. Нарижный // Молочное дело. – 2009. - № 4-5. – С. 18 ─ 20. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1954 | - |
dc.description | Технологія харчових продуктів з комбінованим складом жирової фази передбачає отримання жирових емульсій. Для цього нині використовують велику кількість різноманітних пристроїв: відцентрових, гвинтових, соплових, вакуумних, клапанних, ультразвукових, вібраційних, вихрових тощо. В статті представлені технічні дані розробленого роторно-вихрового эмульсора Я5-ОММ для підготовки технологічно стійких дисперсій жиру під час виробництва спредів. А також наведена порівняльна характеристика різних типів диспергувальних пристроїв, з якої виходить, що створена конструкція эмульсора Я5-ОММ має високу продуктивність за надзвичайно низьких витратах потужності. Представлене устаткування пройшло промислові випробування, в результаті яких його можна використати під час виробництва ряду інших продуктів, наприклад, згущеного молока, сирів, морзива, молочних десертів, сметани тощо. | uk_UA |
dc.description.abstract | Технология пищевых продуктов с комбинированным составом жировой фазы предусматривает получение жировых эмульсий. Для этого в настоящее время используют большое количество разнообразных устройств: центробежных, винтовых, сопловых, вакуумных, клапанных, ультразвуковых, вибрационных, вихревых и др. В статье представлены технические данные разработанного роторно-вихревого эмульсора Я5-ОММ для подготовки технологически стойких дисперсий жира при производстве спредов. А также наведена сравнительная характеристика различных типов диспергирующих устройств, из которой следует, что созданная конструкция эмульсора Я5-ОММ обладает высокой производительностью при чрезвычайно низких затратах мощности. Представленное оборудование прошло промышленные испытания, в результате которых его можно использовать при производстве ряда других продуктов, например, сгущенного молока, сыров, мороженого, молочных десертов, сметаны и др. The technology of food products with the combined composition of the fat phase entails the production of fat emulsions. Currently, in order to do this a large variety of devices such as centrifugal, screw, nozzle, vacuum, valve, ultrasonic, vibration, vortex, etc., is being used. The article presents technical data of the developed rotor-vortex emulsifier Я5-OMM for the preparation of technologically stable fat dispersions in the production of spreads. Besides a comparative characteristic of various types of dispersing devices is induced, from which it follows that the developed design of the emulator Я5-OMM has high productivity at extremely low power costs. The presented equipment has passed industrial tests, results of which prove that it can be used in the production of a number of other products such as, for example, condensed milk, cheese, ice cream, dairy desserts, sour cream, etc. | uk_UA |
dc.language.iso | ru | uk_UA |
dc.subject | емульсор | uk_UA |
dc.subject | продуктивність | uk_UA |
dc.subject | емульгування | uk_UA |
dc.subject | ступінь диспергування | uk_UA |
dc.subject | жирові емульсії | uk_UA |
dc.subject | технологічна стійкість | uk_UA |
dc.subject | emulsifier | uk_UA |
dc.subject | productivity | uk_UA |
dc.subject | emulsification | uk_UA |
dc.subject | degree of dispersion | uk_UA |
dc.subject | fat emulsions | uk_UA |
dc.subject | technological stability | uk_UA |
dc.subject | эмульсор | uk_UA |
dc.subject | производительность | uk_UA |
dc.subject | эмульгирование | uk_UA |
dc.subject | степень диспергирования | uk_UA |
dc.subject | жировые эмульсии | uk_UA |
dc.subject | технологическая стойкость | uk_UA |
dc.title | Эмульсор Я5-ОММ – залог получения качественного спреда | uk_UA |
dc.title.alternative | Emulsifier Я5-OMM - the way to obtaining high-quality spread | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
dc.identifier.udc | 664.3.033 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Emulsifier.pdf | 166,27 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.