Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1916
Назва: Антиоксидантна активність білкової оболонки інкубаційних яєць птиці ряду курячих
Інші назви: Antioxidant activity of the protein shell of bird incubation eggs of a number of chicken
Автори: Мельниченко, Олена Петрівна
Melnychenko, Olena
Якименко, Ігор Леонідович
Yakymenko, Ihor
Івашкевич, Денис Вікторович
Ivashkevych, Denys
Ключові слова: антиоксидантна система;antioxidant system;ембріональний розвиток птиці;embryonic bird development;монохроматичне червоне світло;monochromatic red light
Дата публікації: 2007
Видавництво: Львів, ЛНУВМБ імені С.З. Гжицького
Короткий огляд (реферат): Досліджено активність основних компонентів ферментної ланки антиоксидантної системи у тканинах ембріонів перепелів і курей за умов дії монохроматичного червоного світла. Виявлена активність основних ферментів антиоксидантного захисту у білковій оболонці свіжого інкубаційного яйця курки породи адлерська срібляста та перепела породи фараон. При цьому встановлена вірогідна різниця активності ферментів у яйці різних видів птиці. The activity of the main components of the enzyme chain of the antioxidant system in the tissues of quail and chicken embryos under the conditions of monochromatic red light is investigated. The activity of the main enzymes of antioxidant defense in the protein shell of the fresh incubation egg of the chicken breed is Adler silver and quail of the pharaoh breed. In this case, the probable difference in the activity of enzymes in eggs of different types of poultry is established.
Опис: Мельниченко О.П. Антиоксидантна активність білкової оболонки інкубаційних яєць птиці ряду курячих / О.П. Мельниченко, І.Л. Якименко, Д.В. Івашкевич // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького . - Львів, 2007. - Том 9, № 1(32). - С. 103-106.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1916
УДК: УДК 636.6.053:611-013
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
antyoksydantna_aktyvnist.pdf117,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.